ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Συνήθειες 12 μυστικά ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου
12 μυστικά ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου
Προτάθηκε από τον/την nansy   
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 13:25

12 μυστικά ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου!

Εξασφαλίστε χρόνο για την οικογένεια και τους φίλους σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους δεν βρίσκουν το χρόνο να είναι μαζί με τους αγαπημένους τους στην διάρκεια της εβδομάδας.

Κάντε γυμναστική. Όλοι το χρειάζονται και αν δεν προλαβαίνετε να το κάνετε τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανικά για να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο. Η άσκηση θα καθαρίσει το μυαλό σας και θα δημιουργήσει νέες ιδέες.

Κυνηγήστε ένα πάθος σας. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκουν να κάνουν κάτι που είναι για αυτούς διασκεδαστικό και με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουν ισορροπία στην ζωή τους.

Διακοπές. Οι μικρές αποδράσεις του Σαββατοκύριακου προσφέρουν την ιδανική διέξοδο από μία έντονη εβδομάδα στο γραφείο.

Οffline: Φροντίστε κάποιες ώρες να αποφύγετε την πρόσβαση στα emails σας. Ένας περίπατος χωρίς κινητό είναι μια πάρα πολύ αναζωογονητική εμπειρία. Επίσης αν δεν έχετε ακόμη καθιερώσει έναν συγκεκριμένο χρόνο που με θρησκευτική προσήλωση θα απέχετε από ό,τι έχει να κάνει με δουλειά, μια ιδανική χρονική στιγμή είναι από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

Προσφέρετε εθελοντική εργασία. Η εθελοντική εργασία συχνά προσφέρει μια αίσθηση ισορροπίας και ικανοποιεί την ανάγκη μας να είμαστε δημιουργικοί και να προσφέρουμε.

Αποφύγετε τις δουλειές του σπιτιού. Το Σαββατοκύριακο έχει και αυτό τις υποχρεώσεις του μεταξύ των οποίων και οι δουλειές του σπιτιού. Προσπαθήστε να τους αφιερώσετε πολύ λίγο χρόνο, οριοθετώντας ένα συγκεκριμένο και σύντομο διάστημα που θα επιτρέπετε στον εαυτό σας να ασχολείται με αυτές. Μετά το πέρας αυτού του χρόνου μην τις ξανασκεφτείτε.

Βάλτε πρόγραμμα. Η οργάνωση κάνει τους ανθρώπους πιο αποδοτικούς. Εάν μάλιστα καταφέρετε να κάνετε πρόγραμμα για έναν μήνα ή έναν χρόνο μπροστά δεν θα παγιδευτείτε σε βραχυπρόθεσμα σχέδια και θα μπορέσετε να βάλετε μπροστά και πιο μεγαλόπνοα και μακροπρόθεσμα σχέδια.

Κοινωνικοποιηθείτε. Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα και μελέτες έχουν δείξει ότι οι κοινωνικές δραστηριότητες είναι πολύ ψηλά στην λίστα με τα πράγματα που κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους, λίγο πιο κάτω από το σεξ. Βγείτε έξω με την οικογένεια σας ή με φίλους ή συμμετέχετε σε δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

Δραστηριότητες. Κηπουρική, κατασκευές, παιχνίδια, σπορ, μαγειρική είναι ιδανικές ασχολίες για ανθρώπους που όλη την εβδομάδα είναι κλεισμένοι σε ένα γραφείο.

Αναλογιστείτε. Φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να δείτε την ζωή σας από απόσταση, να νιώσετε ευγνώμονες για τα πράγματα που έχετε και για όσα έχετε πετύχει. Τα Σαββατοκύριακα είναι ιδανικά για να εξασφαλίσουμε στον εαυτό μας τον χρόνο εκείνο που χρειάζεται να δει την μεγάλη εικόνα και να σκεφτεί ζητήματα που ξεπερνούν τις καθημερινές έννοιες.

Ξαναγεμίστε τις μπαταρίες σας. Ζούμε σε ανταγωνιστικό κόσμο και το να πετύχουμε καλές επιδόσεις προυποθέτει να έχουμε την δυνατότητα να ξεναγεμίζουμε τις μπαταρίες μας.

Laura Vanderkam What the Most Successful People Do on the Weekend (Portfolio, 2012).

Πηγή: http://www.marieclaire.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

12 τρόποι μείωσης του διατροφικού λίπους!

12 τρόποι για να μειώσετε το διατροφικό λίπος που λαμβάνετε μέσω...

Περισσότερα...

10 λόγοι για να πίνεις άφοβα την μπίρα σου!

10 λόγοι για να πίνεις άφοβα την μπίρα σου! Για πολλά χρόνια οι...

Περισσότερα...

8 άμεσα βήματα αν πέσει καφές στο laptop!

8 άμεσα βήματα σε περίπτωση που πέσει καφές στο laptop! Ο φορητός...

Περισσότερα...

1 στα 10 νοικοκυριά δεν έχει ρεύμα

1 στα 10 νοικοκυριά δεν έχει ρεύμα ! Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες...

Περισσότερα...

10 καλά της μπύρας που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

10 καλά της μπύρας που δεν ήξερες ότι υπάρχουν! Για πολλά χρόνια οι...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση