ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Συνήθειες 3 απορίες για τα Χριστούγεννα και οι απαντήσεις τους!
3 απορίες για τα Χριστούγεννα και οι απαντήσεις τους!
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 10:39

3 ??????? ??? ?? ???????????? ??? ?? ?????????? ????! ????????????? ??? ??? ????????? ????? ??? ????????????? ??? ????? ????? ????????;

 

Πως ξεκίνησε η ιδέα των χριστουγεννιάτικων δέντρων;

Σύμφωνα με ιστορίες, όλα ξεκίνησαν από τον Άγιο Βονιφάντιο, όταν άφησε την Αγγλία και ταξίδεψε στη Γερμανία. Επιθυμώντας να εξαλείψει την ιερότητα που απέδιδαν οι ειδωλολάτρες στη δρυ, έβαλε στη θέση του το έλατο σαν χριστιανικό σύμβολο. Οι Χριστιανοί χρησιμοποιούσαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ως ένα σημάδι της αιώνιας ζωής με το Θεό και πιθανόν η εμφάνιση του άρχισε πριν 1000 χρόνια στη Βόρεια Ευρώπη. Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήρθαν στη Βρετανία στη δεκαετία του 1830 και έγιναν θεσμός μετά τον Πρίγκιπα Αλβέρτο. Λίγο αργότερα ήρθαν και στην Ελλάδα με την έλευση του Όθωνα. Στη βικτοριανή εποχή, το δέντρο ήταν διακοσμημένο με κεριά, τα οποία εκπροσωπούν τα αστέρια. Στη Γερμανία, τα πρώτα χριστουγεννιάτικα δέντρα ήταν διακοσμημένα με μελόψωμο και μήλα καλυμμένα με χρυσό χρώμα.

Πως προέκυψαν τα κάλαντα;

Τα Κάλαντα πριν από αιώνες στην Ευρώπη ήταν ύμνοι αλλά δεν είχαν κοινά χαρακτηριστικά με τα σημερινά Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. Ήταν παγανιστικά τραγούδια που κυριαρχούσαν κατά τον εορτασμό του Χειμερινού Ηλιοστασίου ενώ πολλοί άνθρωποι χόρευαν γύρω από κύκλους από πέτρες. Οι πρώτοι Χριστιανοί μετέφεραν στοιχεία από αυτήν τη γιορτή, δίνοντας στους ανθρώπους αρκετά χριστιανικά τραγούδια. Τα πρώτα κάλαντα γράφτηκαν το 1410. Αναφερόντουσαν στην Παναγία και τον Ιησού και στη συνάντηση διαφορετικών ανθρώπων στη Βηθλεέμ. Αποτελούσαν αναληθείς ιστορίες που είχαν ως βάση την ιστορία των Χριστουγέννων και θεωρούνταν ως ψυχαγωγικά και όχι ως θρησκευτικά τραγούδια.

 

Τι συμβολίζουν τα χρώματα των Χριστουγέννων;

Το πράσινο χρώμα συμβολίζει τα αειθαλή φυτά, όπως τα Γκι, που υπενθύμιζαν στους ανθρώπους ότι θα έρθει η άνοιξη. Οι Ρωμαίοι αντάλλασσαν αειθαλή κλαδιά κατά την περίοδο Ιανουαρίου ως σημάδι καλής τύχης. Το κόκκινο συμβόλιζε τα μήλα των δέντρων στον παράδεισο, όπως επίσης και το αίμα του Ιησού όταν πέθανε στο σταυρό. Τέλος, ο χρυσός συμβολίζει το χρώμα του ήλιου και το φως.

 

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

5 τροφές για επίπεδη κοιλιά

?? ?????? ??? ???? ????????? ??? ??????? ??? ???? ??? ???? ??????? ??? ???????? ????? ? ??????? ??????. ????? ??? ??...

Περισσότερα...

120 εκ. δολάρια για την "Κραυγή"

120 εκ. δολάρια για την "Κραυγή"! Παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά έργων...

Περισσότερα...

3% ετησίως ήταν μέχρι σήμερα η αύξηση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

3% ετησίως ήταν μέχρι σήμερα η αύξηση εκπομπών διοξειδίου του...

Περισσότερα...

8 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας

8 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας! Η αποκήρυξη των τρανς...

Περισσότερα...

10 tips για να σκοτώσεις την ώρα σου στο καράβι

10 tips για να σκοτώσεις την ώρα σου στο καράβι! Επιτέλους έφτασε η...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση