ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 15.000.000 ευρώ περικόπτει από τα έξοδά του το ΑΠΘ
15.000.000 ευρώ περικόπτει από τα έξοδά του το ΑΠΘ Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Doritaki   
Τρίτη, 31 Μαϊου 2011 11:22

15.000.000 ευρώ περικόπτει από τα έξοδά του το ΑΠΘ! Πάνω από 14-15 εκατ. ευρώ ετησίως φιλοδοξεί να εξοικονομήσει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου θεσμικών δράσεων, που κατατέθηκε στην κυβέρνηση και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, εξοικονόμηση ενέργειας και αυτεπιστασία στις εργολαβικές συμβάσεις.

Το σχέδιο παρουσίασε σήμερα, στο δημοτικό συμβούλιο, ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος, σαν -εν μέρει- «αντίδοτο» στην περικοπή της χρηματοδότησης του ιδρύματος κατά 56%. Παράλληλα, μέσω της περικοπής των δαπανών του ΑΠΘ κατά 20%-25%, που έχει ήδη επιτευχθεί για τους πρώτους μήνες του έτους, εξοικονομούνται άλλα 9 εκατ. ευρώ.

Κατά τον κ. Μυλόπουλο, από τα 122 κληροδοτήματα του ΑΠΘ, μόνο 61 νοικιάζονται σήμερα και μάλιστα με τιμές προ δεκαετιών, καθώς η μεγάλη γραφειοκρατία αποθαρρύνει τους υποψήφιους ενοικιαστές.

-Ο Πρύτανης προτείνει να εγκριθούν οι προτάσεις ένταξης τού ΑΠΘ σε προγράμματα παραγωγής ενέργειας, μέσω φωτοβολταϊκών. Δεδομένου ότι ο ετήσιος λογαριασμός ρεύματος της ΔΕΗ στοιχίζει στο ΑΠΘ 5 εκατ. ευρώ, το πανεπιστήμιο θα μπορέσει να εξοικονομήσει αυτό το ποσόν.

- Επίσης, προτείνει να μεταφερθεί το εργολαβικό προσωπικό του ΑΠΘ από τις εργοληπτικές εταιρίες στην Εταιρία Αξιοποίησης του ΑΠΘ, που έχει ως μόνο μέτοχο τη Σύγκλητο, ή έστω να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να πληρώνονται από το Πανεπιστήμιο. Όπως είπε ο κ. Μυλόπουλος, σήμερα το εργολαβικό προσωπικό ανέρχεται σε 850 άτομα, εκ των οποίων 350-400 καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πόστα διοίκησης και γραμματείας και, άρα, το 1/3 των ατόμων αυτών απασχολούνται ουσιαστικά παράνομα.

- Η κοστολόγηση των έργων του ΑΠΘ να γίνεται με τις πραγματικές τιμές κι όχι βάσει αυτών που ορίζονται στο κοστολόγιο δημοσίων έργων (ΑΤΟΕ), ώστε αυτά να στοιχίζουν φθηνότερα. Δεν κλείνει η λέσχη το 2012, δεν απολύονται οι υπάλληλοι Με την ευκαιρία, ο κ. Μυλόπουλος γνωστοποίησε ακόμη ότι διασφαλίζεται η λειτουργία της Λέσχης του ΑΠΘ το 2012 και ο δημόσιος χαρακτήρας της κι ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

 

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

2.800 έτη η ηλικία άγνωστης γλώσσας

2.800 έτη η ηλικία άγνωστης γλώσσας! Μια άγνωστη ώς σήμερα γλώσσα...

Περισσότερα...

66 χρυσά νομίσματα 1.400 χρόνων ανακαλύφθηκαν

66 χρυσά νομίσματα 1.400 χρόνων ανακαλύφθηκαν! Ιρακινοί αρχαιολόγοι...

Περισσότερα...

5 τύποι του φλερτ

5 τύποι του φλερτ!Μια μελέτη σε δείγμα 5.000 (Hall, 2010) ανδρών και...

Περισσότερα...

818 μέτρα το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

818 μέτρα ύψος έχει το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, το Burj Dubai που...

Περισσότερα...

3 Αμερικανοί επιστήμονες κέρδισαν το Νόμπελ Ιατρικής 2009.

3 Αμερικανοί επιστήμονες κέρδισαν σήμερα το Νόμπελ Ιατρικής 2009,...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση