ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Άλλα 1 Σπάρτη στη Βενεζουέλα και μία στο Ελ Σαλβαδόρ!
1 Σπάρτη στη Βενεζουέλα και μία στο Ελ Σαλβαδόρ! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 11:53

1 Σπάρτη στη Βενεζουέλα και μία στο Ελ Σαλβαδόρ! Στη Βενεζουέλα υπάρχει μια επαρχία που ονομάζεται Nueva Esparta. Το όνομα ''Νέα Σπάρτη'' το απέκτησε στις 12 Μαίου 1817. Αιτία αποτελεί ο ηρωισμός των κατοίκων της, κατά τη διάρκεια της επανάστασης για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από τους Ισπανούς!

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και αποτελείται από τα νησιά Margarita, Coche και Cubagua στην Καραϊβική Θάλασσα. Τα νησιά αυτά ανακαλύφθηκαν στις 15 Αυγούστου 1498 κατά την διάρκεια του τέταρτου ταξιδιού του Cristóbal Colón. Στο ίδιο ταξίδι ο εξερευνητής ανακάλυψε και τα εδάφη που σήμερα αποτελούν την Βενεζουέλα. Εκείνη την μέρα του Αυγούστου , λοιπόν o Colon , ξεχώρισε την ύπαρξη τριών νησιών , δύο μικρών και απομονωμένων και ενός τρίτου μεγαλύτερου , καλυμμένο από πυκνή βλάστηση , το οποίο κατοικούσαν ιθαγενείς , που τους ονόμασε Paraguachoa , που κατά τους ιστορικούς σημαίνει ''Γένος της Θάλασσας''.

Η επαρχία αρχικά ονομάστηκε από τον Colon ''La Asunción'' αλλά το 1499 ο Cristóbal de la Guerra την μετονόμασε σε ''Μαργαρίτα'' προς τιμήν της Μαργαρίτας, Βασίλισσας της Αυστρίας. Το σημερινό της όνομα ''Νέα Σπάρτη'' το απέκτησε στις 12 Μαίου 1817. Αιτία αποτελεί ο ηρωισμός των κατοίκων της  κατά τη διάρκεια της επανάστασης για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από τους Ισπανούς. Ήταν τόσο μεγάλος ο ηρωισμός των κατοίκων των νησιών και η υπεροχή του αντιπάλου ώστε οι κάτοικοι της Βενεζουέλας συγκρίνουν εκείνους τους μαχητές με τους Αρχαίους Σπαρτιάτες. Ήταν η πρώτη περιοχή της Βενεζουέλας που απελευθερώθηκε και αποτέλεσε το παράδειγμα και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Εκτός από τη Σπάρτη της Βενεζουέλας, στο Ελ Σαλβαδορ βρίσκεται μία ακόμα Σπάρτη (ορεινή τούτη τη φορά). Η Nuena Esparta ιδρύθηκε το 1838 και πήρε αυτό το όνομα λόγω του ηρωισμού των αγωνιστών της κατά των αποικιοκρατών. Για 180 χρόνια το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε αλλά αγνόησε παντελώς (Κράτος και ΜΜΕ) την υπάρξη των εν δυνάμει φιλελλήνων!

 

Πηγή: http://www.24grammata.com/?p=5655

 

 

Δείτε ακόμα...

40.000 τα θύματα της δικτατορίας Πινοσέτ

40.000 τα θύματα της δικτατορίας Πινοσέτ! Ακόμα 9.800 θυμάτα της...

Περισσότερα...

3 Συνταγές με 5 μόνο υλικά και λιγότερες από 300 θερμίδες!

3 Συνταγές με 5 μόνο υλικά και λιγότερες από 300 θερμίδες! Η νέα τάση...

Περισσότερα...

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά

1000 χρόνια πολέμων σε 5 λεπτά. Οι κυριότερες μάχες που έγιναν τα...

Περισσότερα...

12 ετών μαθητές και μαθαίνουν... το τσιγάρο!

12 ετών είναι η ηλικία που πολλοί μαθητές στην Ελλάδα αρχίζουν να...

Περισσότερα...

4 ′εργαλεία′ που βοηθούν στην απώλεια κιλών

4 ′εργαλεία′ που βοηθούν στην απώλεια κιλών! Ο μέσος όρος...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση