ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Κοινωνικές Τάσεις 57.000 αναφορές για τη χώρα μας από τις αρχές του 2010
57.000 αναφορές για τη χώρα μας από τις αρχές του 2010 Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2011 08:36

57.000 αναφορές για τη χώρα μας από τις αρχές του 2010. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου για την Ελλάδα αυξήθηκε κατακόρυφα από τις αρχές του 2010 και με την πάροδο του χρόνου οι αναφορές, οι οποίες εστιάζονταν ως επί το πλείστον στην κρίση, γίνονταν όλο και πιο επικριτικές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις καταγραφές των 33 ελληνικών γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας σε 28 χώρες του κόσμου, τις οποίες παρουσίασε εκ μέρους της Ένωση Ακολούθων Τύπου η κ. Ειρήνη Αναστοπούλου, τα σχετικά δημοσιεύματα έφτασαν συνολικά τα 57.000. Από αυτά, τα 34.000 αφορούσαν την οικονομία.

 

Τη μεγαλύτερη «αδυναμία» στη χώρα μας έδειξαν τα βρετανικά έντυπα (6.200 δημοσιεύματα) και ακολούθησαν τα γερμανικά (5.600), τα κινεζικά (5.100), τα γαλλικά (4.700) και τα αμερικανικά (3.600). Σε επίπεδο μέσου, τα περισσότερα ρεπορτάζ και αναλύσεις καταγράφηκαν σε τρεις εφημερίδες: Financial Times(1.300), Wall Street Journal και Suddeutsche Zeitung(1.000 δημοσιεύματα η καθεμία).

Πιο επιθετικές από όλες τις εφημερίδες είναι στα δημοσιεύματά τους οι: Wall Street Journal, Financial Times και Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η ταμπλόιντ γερμανική εφημερίδα "Bild" με τις λαϊκιστικές προσεγγίσεις του απεσταλμένου της στην Αθήνα. Όλα αυτά «διανθίζονται» από «συχνές υπεραπλουστεύσεις, υπερβολές, κακεντρεχείς αναφορές και παραγωγή στερεοτύπων για την ελληνική κοινωνία, ενώ παράλληλα απουσιάζει το ενδιαφέρον για θετικές ειδήσεις, όπως η πορεία της ελληνικής ναυτιλίας».

Στη διαχρονική διάσταση πολλών γερμανικών στερεοτύπων για τους Έλληνες και ελληνικών για τους Γερμανούς στάθηκε ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Μάρτιν Κναπ, ο οποίος ανέφερε πως ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης «παίζουν με τη φωτιά μπλέκοντας χοντροειδή ψέματα με ημιαλήθειες και καταλήγοντας σε φθηνή δημαγωγία».

Τις παθογένειες της τηλεόρασης, η οποία καλείται να παρουσιάσει τα προβλήματα της χώρας ενώ έχει συμβάλει και η ίδια σε αυτά, υπογράμμισε στην τοποθέτησή της η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χούκλη.

Τα δημοσιεύματα σε αριθμούς έτσι όπως τα παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος:

  • 57.000 δημοσιεύματα συνολικά μέσα στο 2010
  • 34.000 από αυτά αφορούσαν στην οικονομία (ποσοστό 60%)
  • 15% του συνόλου των δημοσιευμάτων αναφερόταν στην ελληνική επικαιρότητα
  • 6.200 ήταν τα δημοσιεύματα για τη χώρα μας στον βρετανικό Τύπο
  • 1.300 ήταν τα ρεπορτάζ και τα σχόλια των Financial Times που ήταν και η εφημερίδα με τις περισσότερες αναφορές στην Ελλάδα
  • 659 είναι το ρεκόρ δημοσιευμάτων σε μια μέρα και σημειώθηκε στις 6 Μαΐου, την επόμενη μέρα της μεγάλης απεργιακής διαδήλωσης που σημαδεύτηκε από την τραγωδία στη Marfin.
Πηγή: http://thenetwar.com/...

 

Δείτε ακόμα...

5.000 γιουάν πρόστιμο για τους Κινέζους.

5.000 γιουάν (500) ευρώ πρόστιμο και φυλάκιση 15 ημερών, για όποιον...

Περισσότερα...

1 βίντεο ντοκουμέντο από την 11η Σεπτεμβρίου!

1 βίντεο ντοκουμέντο από την 11η Σεπτεμβρίου! H αστυνομία της Νέας...

Περισσότερα...

20% των ιατρών αντιμέτωποι με αίτημα ευθανασίας

20% των Ελλήνων ιατρών έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με αίτημα...

Περισσότερα...

62 χρόνια βινυλίου!!

62 χρόνια πέρασαν από τότε που η Columbia Records ακουμπά την βελόνα στον...

Περισσότερα...

4 τρόποι για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας !

4 τρόποι για να οργανώσετε τη ντουλάπα σας ! Τώρα που ο χειμώνας...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση