ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Κοινωνικές Τάσεις 45,6% των Ελλήνων φλερτάρουν μέσω Διαδικτύου!
45,6% των Ελλήνων φλερτάρουν μέσω Διαδικτύου! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010 09:35

45,6% των Ελλήνων φλερτάρουν μέσω Διαδικτύου! Αυτό ανάμεσα σε άλλα, αποκάλυψε έρευνα η οποία έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σε συνεργασία με την «Κάπα Ρισέρτς» και στην οποία συμμετείχαν 1.014 άτομα ηλικίας 18 έως 54 ετών από όλη τη χώρα.

 

Από την έρeυνα φαίνεται ότι το 96,8% διατηρούν λογαριασμό στο «Facebook», ενώ οι μισοί φλερτάρουν και κάνουν φιλίες μέσω ψηφιακών διαύλων. Εξοικειωμένες είναι οι ηλικίες 17 έως 30 ετών. Όμως και οι 50άρηδες «σερφάρουν» τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα. Επίσης, το 27,9% μπαίνει σε «τσατ ρουμ» και σελίδες ραντεβού.

Στο θέμα του φλερτ, σχεδόν οι μισοί (45,6%) δηλώνουν ότι φλερτάρουν μέσω του Διαδικτύου. Το φλερτ αυτού του τύπου αφορά κυρίως τις ηλικίες έως 30 ετών (55,9%), αλλά οι πρώτοι που δηλώνουν ότι φλερτάρουν συχνά είναι οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 41 ετών (15,1%). Οι παντρεμένοι φλερτάρουν με διπλάσια συχνότητα σε σχέση με όσους συζούν (9,7% έναντι 5,2%), ενώ το 45,7% των ερωτηθέντων θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισαν μέσω Διαδικτύου.

Εντύπωση κάνει το εύρημα ότι το 13% της κοινωνίας προτιμά να φλερτάρει μέσω Ιντερνετ (!) με τους άνδρες να είναι σημαντικά περισσότεροι από τις γυναίκες (18,1% έναντι 8,1%). Το 41,3% θεωρούν ότι αυτή η προσέγγιση είναι πιο εύκολη, καθώς υπάρχει ανωνυμία.

Ωστόσο, οι μισοί δηλώνουν ότι δε θα συναντούσαν άτομο που γνώρισαν μέσω του Διαδικτύου, ενώ το 55% δε θα έκανε σχέση. Διαφορετική στάση τηρούν οι μισοί σχεδόν άγαμοι που συζούν (46,4%) και οι οποίοι δηλώνουν ότι θα έκαναν σχέση με γνωριμία μέσω Διαδικτύου.

«Ο σημερινός τρόπος ζωής φαίνεται ότι τροφοδοτεί τη διαδικτυακή επικοινωνία, η οποία έχει εξελιχθεί σε προϊόν μόδας, μίμησης και σύγχρονου λάιφ στάιλ», σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας κ. Θάνος Ασκητής. Ο συγκεκριμένος τρόπος -εξηγεί- εμπεριέχει αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ανθρώπων μοναχικών, φοβικών και απομονωμένων.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

300 καλλιτέχνες από 30 χώρες στη Μπιενάλε της Σαλονίκης!

300 καλλιτέχνες από 30 χώρες στη Μπιενάλε της Σαλονίκης!...

Περισσότερα...

8 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας

8 υγιεινές... παγίδες στη διατροφή σας! Η αποκήρυξη των τρανς...

Περισσότερα...

100 κοστούμια που άλλαξαν το σινεμά

100 κοστούμια που άλλαξαν το σινεμά! Εντυσαν ήρωες που άφησαν...

Περισσότερα...

1 κουτσομπολιό την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!

1 ???????????? ??? ?????, ?? ?????? ??? ????? ????! ???? ??????????? ??? ??? ????????? ??????, ? ????? ?????? ??? ????...

Περισσότερα...

7 ''διαφορετικές'' χρήσεις του λεμονιού!

7 ''διαφορετικές'' χρήσεις του λεμονιού! Το λεμόνι είναι από τα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση