ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 200 χρόνια από την γέννηση του Ντίκενς!
200 χρόνια από την γέννηση του Ντίκενς! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 09:32

200 χρόνια από την γέννηση του Ντίκενς! Τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα Κάρολου Ντίκενς γιορτάζει το Μουσείο του Λονδίνου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει για το συγγραφέα στη Μεγάλη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια και φέρει τον τίτλο «Ο Ντίκενς και το Λονδίνο».

Με βιντεοπροβολές, ήχους και έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο χωροθέτησης και φωτισμού των αντικειμένων, η έκθεση αναπλάθει την ατμόσφαιρα του Βικτωριανού Λονδίνου (της πόλης-μούσας του συγγραφέα), το οποίο αποτέλεσε γι' αυτόν μεγάλη πηγή έμπνευσης και του πρόσφερε άφθονο υλικό για να δημιουργήσει τις ιστορίες και τους χαρακτήρες του, καθώς και πολλά από τα μέρη που περιγράφει στα βιβλία του.

Μέσα από αντικείμενα της εποχής, φωτογραφίες, πίνακες και κουστούμια από τις συλλογές του Μουσείου σε συνδυασμό με την αντιπαραβολή τους με αποσπάσματα από τα κείμενα του ίδιου του Ντίκενς, η έκθεση παρουσιάζει πτυχές από τη ζωή του Λονδίνου κατά το 19ο αιώνα, καθώς και τις μεταβολές που συντελέστηκαν στην πόλη κατά την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης. Κυρίως, όμως, προβάλλει τα κοινωνικά θέματα που απασχόλησαν έντονα τον συγγραφέα, όπως η φτώχεια, η κοινωνική και οικονομική ανισότητα, τα προβλήματα και οι κακουχίες των κατώτερων ταξικών στρωμάτων και η αδιάφορη αντιμετώπισή τους από τις αρχές του κράτους.

Στην έκθεση εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, όπως το γραφείο και η καρέκλα του, δάνεια από τις συλλογές του Μουσείου Κάρολου Ντίκενς, καθώς και τα χειρόγραφα από τα πασίγνωστα έργα του.

Η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, την ταινία-ντοκυμαντέρ «Η άστεγη Σκιά» («The Houseless Shadow») του μεγάλου Βρετανού σκηνοθέτη Γουΐλλιαμ Ρέιμπαν, εμπνευσμένη από μια μελέτη του Ντίκενς με τίτλο «Νυχτερινοί περίπατοι» («Night Walks»).

Μέλη της ομάδας σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης της έκθεσης αυτής είναι και τρεις Έλληνες που εργάζονται στο Μουσείο του Λονδίνου: Η Ελπινίκη Ψάλτη (Major Exhibitions Project Manager) που είχε τη γενική ευθύνη συντονισμού και οργάνωσης, η Ελένη Γανιάρη (Conservation Manager) που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση και εγκατάσταση των αντικειμένων και ο Νίκος Γκόγκολος (Registrar) -υπεύθυνος για όλες τις διαδικασίες δανεισμού αντικειμένων από άλλα μουσεία.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Ιουνίου 2012.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/...


 

Δείτε ακόμα...

15.000 τίτλοι στη νέα βιβλιοθήκη του Βυζαντινού Μουσείου

15.000 τίτλους αριθμεί η νέα βιβλιοθήκη του Βυζαντινού Μουσείου που...

Περισσότερα...

«50 Αποχρώσεις του Γκρι» τώρα και για άνδρες

«50 Αποχρώσεις του Γκρι» τώρα και για άνδρες! Η συγγραφέας του...

Περισσότερα...

15-22 βαθμούς Κελσίου η ιδανική θερμοκρασία των υγρών

15 έως 22 βαθμούς Κελσίου είναι η "ιδανική" θερμοκρασία των υγρών...

Περισσότερα...

50 ετών έγιναν οι λαμπτήρες λάβας

50 ετών έγιναν οι λαμπτήρες λάβας! Οι διάσημοι λαμπτήρες λάβας ή...

Περισσότερα...

6 τροφές με… καλή διάθεση

6 τροφές με… καλή διάθεση! Μπορεί η διατροφή να επιδράσει θετικά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση