ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
30 χρόνια MTV! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2011 13:07

30 ?????? MTV! ?? MTV ????????? ?? 30? ???????? ??? ?? 160 ????? ?? ??? ??? ?????. ??? ????? ???? ?? ???????? ??? ???????? ??? 1?? ????????? 1981, ? ????? ?????? ??? ????????? ??? ??????? ??? Apollo 11 ??? ??????, ???? ??? ???? ??? ???????????? ??????? ?????? ?? ???? ??? MTV (????????? ??? Music Television), ?? ??? ???-?????? John Lack ?? ???? «?????? ??? ??????, Rock and Roll».

Η μουσική δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια... Ο John Sykes, τότε διευθυντής προώθησης και σήμερα πρόεδρος του αδελφού καναλιού VH1, θυμάται ότι «είχαμε τη φαεινή ιδέα να παντρέψουμε το ροκ με την τηλεόραση, τις μεγαλύτερες δυνάμεις της αμερικανικής κουλτούρας». Εκείνη τη στιγμή, λίγες χιλιάδες άνθρωποι στο Βόρειο Νιου Τζέρσεϊ είδαν στην καλωδιακή τους τηλεόραση τους Buggles στο «Video Killed the Radio Star», το πρώτο βιντεοκλίπ που παίχτηκε στο MTV.

 

Μη νομίζετε ότι είχαν και πολλά για να γεμίσουν το πρόγραμμα του μήνα, μόλις 300 ! Στα 87 βιντεοκλίπ που έδειξαν την πρώτη μέρα, έξι ήταν του Rod Stewart και δύο φορές έπαιξε το «You better you bet» των Who... Στους τίτλους τέλους της πρώτης μέρας την τιμητική τους είχαν οι Led Zeppelin με το «Carouselambra». Οι πρώτοι VJs (video jockeys) στον κόσμο ήταν οι: Mark Goodman, Alan Hunter, Nina Blackwell, Martha Quinn και ο J.J. Jackson (πέθανε το 2004). Η Ευρώπη έπρεπε να περιμένει έξι χρόνια για να δει MTV και η Ελλάδα επίσημα, μόλις την 1η Σεπτεμβρίου 2008, ήταν ο 36ος σταθμός στη γηραιά ήπειρο.

Τα εγκαίνια εδώ έκαναν οι REM στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Σήμερα το MTV έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη και παρουσία σε 160 χώρες μπαίνοντας σε 507 εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο, αλλά το πρόγραμμά του δεν είναι πια καθαρά μουσικό, αφού έχει πληθώρα ψυχαγωγικών εκπομπών.

Πηγή: http://www.enet.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

61 εκατ. δολάρια για έργο του Κλίφορντ Στιλ

61 εκατ. δολάρια για έργο του Κλίφορντ Στιλ! Ρεκόρ πώλησης στην...

Περισσότερα...

3,49 x 7,77 μέτρα οι διαστάσεις της Γκουέρνικα του Πικάσο

3,49 x 7,77 μέτρα είναι οι διαστάσεις της τοιχογραφίας "Γκουέρνικα"...

Περισσότερα...

50 χτυπήματα με μαστίγιο σε κορίτσι...

50 χτυπήματα με μαστίγιο δέχθηκε ένα 16χρονο κορίτσι από το Σουδάν...

Περισσότερα...

6 Iστοσελίδες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα των παιδιών

6 Iστοσελίδες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα των παιδιών! Οι...

Περισσότερα...

3.000 φύλλα χρυσού, ηλικίας 2.700 ετών, σε τάφο στην Κρήτη

3.000 φύλλα χρυσού, ηλικίας 2.700 ετών, σε τάφο στην Κρήτη!...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση