ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Κοινωνία - Πολιτισμός Τέχνες 120.000.000 ευρώ η αξία ενός χαμένου «Ντα Βίντσι»!
120.000.000 ευρώ η αξία ενός χαμένου «Ντα Βίντσι»! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 13:18

120.000.000 ευρώ η αξία ενός χαμένου «Ντα Βίντσι»! Ένας πίνακας, που είχε πωληθεί έναντι 45 λιρών σε δημοπρασία, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα έργα του Leonardo Da Vinci, με την αξία του να εκτιμάται στο ποσό ρεκόρ των 120 εκατομμυρίων λιρών.

Η ελαιογραφία πάνω σε ξύλο, με το όνομα Salvator Mundi ή Σωτήρας του Κόσμου, που είναι γνωστή εδώ και 50 χρόνια, απεικονίζει τον Χριστό με το δεξί του χέρι να είναι ανασηκωμένο και να ευλογεί και το αριστερό του χέρι να κρατάει μία Υδρόγειο Σφαίρα. Μέχρι σήμερα, επικρατούσε η άποψη ότι επρόκειτο για έργο μαθητή του Da Vinci. Μία διεθνής ομάδα ειδικών, όμως, επιβεβαιώνει πως το έργο ανήκει στον ίδιο τον Da Vinci. Η ομάδα που εργάστηκε για τη βεβαίωση της γνησιότητας του πίνακας, ορκίστηκε να διατηρήσει μυστικό το γεγονός, ενώ και η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου -όπου θα εκτίθεται το έργο από τα τέλη του έτους- αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

Ο Da Vinci ζωγράφισε τον πίνακα πριν από 500 χρόνια, μετά από εντολή που είχε δώσει ο Λουδοβίκος ο 12ος το 1506, ενώ το ολοκλήρωσε επτά χρόνια μετά. Η εικόνα του Χριστού που δίνει την ευλογία του στον κόσμο ήταν ένα σύνηθες θέμα στη γαλλική και φλαμανδική τέχνη, ενώ η πόζα από τη μέση και πάνω είναι χαρακτηριστική της αναγεννησιακής εποχής. Κατά τη διάρκεια της μακράς του ιστορίας, ο πίνακας είχε περάσει στην κατοχή του Καρόλου του 1ου της Αγγλίας, ενώ μετά την εκτέλεσή του, ο πίνακας πέρασε στα χέρια του Καρόλου του 2ου, και παρέμεινε στο Λονδίνο για 400 χρόνια. Τελικά, κατέληξε στη συλλογή του Sir Francis Cook και το 1958 πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby έναντι 45 λιρών, καθότι υπήρχε η πεποίθηση ότι ανήκει σε έναν μαθητή του Da Vinci, ονόματι Giovanni Boltraffio.

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

11 μύθοι για τη σοκολάτα

11 μύθοι για τη σοκολάτα! Η σοκολάτα αποτελεί την αγαπημένη τροφή...

Περισσότερα...

3 εναλλακτικά «γλυκά» για υγιεινή διατροφή

3 εναλλακτικά «γλυκά» για υγιεινή διατροφή! Προτείνουμε 3...

Περισσότερα...

4 «σούπερ» προϊόντα διατροφής απομυθοποιούνται!

4 «σούπερ» προϊόντα διατροφής απομυθοποιούνται! Η βιομηχανία των...

Περισσότερα...

440.000 ευρώ αποζημίωση για το θάνατο κρατούμενης!

Αποζημίωση ύψους 440.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο ...

Περισσότερα...

4 λεπτά θα χρειάζονται για την τύπωση ενός e-book!

4 λεπτά θα αρκούν για να εκτυπωθεί ένα ηλεκτρονικό βιβλίο,...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση