ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 1000 χρόνια θα ζει ο άνθρωπος!
1000 χρόνια θα ζει ο άνθρωπος! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 13:13

1000 χρόνια θα ζει ο αυριανός άνθρωπος! Βρετανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες θα γεννηθεί ο πρώτος άνθρωπος που θα φτάσει να ''σβήσει'' τα χίλια κεράκια!

Ο γεροντολόγος δρ Ομπρεϊ Ντε Γκρέι, επικεφαλής επιστήμονας του ιδρύματος Strategies for Engineered Negligible Senescence (Στρατηγικές για Μηχανικευμένη Μηδενική Γήρανση), επισημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου οι γιατροί να αποκτήσουν όλα τα εργαλεία που χρειάζονται ώστε να «θεραπεύουν» τα γηρατειά. Κι αυτό θα το πετύχουν εξουδετερώνοντας όλες τις ασθένειες και επιμηκύνοντας έτσι τη ζωή επ’ αόριστον.

Ο δρ Ντε Γκρέι προέβλεψε ότι θα έρθει κάποια στιγμή η εποχή που οι άνθρωποι θα πηγαίνουν στους γιατρούς για μια συντήρηση ρουτίνας, η οποία θα περιλαμβάνει θεραπείες γονιδίων, θεραπείες βλαστοκυττάρων, ανοσοδιέγερση και μια σειρά από άλλες προηγμένες ιατρικές τεχνικές που θα τους κρατούν σε πλήρη φόρμα. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόοδο αυτή «προληπτική γηριατρική» και εξήγησε ότι στόχος θα είναι η περιοδική επανανόρθωση των βλαβών σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο, πριν αυτές φτάσουν στο σημείο να προκαλέσουν παθογόνες καταστάσεις.

Οι δηλώσεις του δρα Ντε Γκρέι αντιμετωπίζονται με δυσπιστία από άλλους επιστήμονες, με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής το προσδόκιμο ζωής επιμηκύνεται μόλις κατά τρεις μήνες τον χρόνο. Κάποιοι μάλιστα εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους ακόμα και για το αν θα ήταν σκόπιμο να γεμίσει ο τόπος άρρωστους υπεραιωνόβιους. «Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να κρατάμε τους ανθρώπους ζωντανούς σε κακή κατάσταση υγείας. Αντιθέτως, στόχος μας είναι να προλαβαίνουμε τις ασθένειες που είναι αποτέλεσμα των γηρατειών» διευκρίνισε ο Βρετανός επιστήμονας, απαντώντας στους επιφυλακτικούς συναδέλφους του.

Πηγή: http://www.madata.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

2 οθόνες θα έχει η απάντηση της Toshiba στο iPad της Apple!

2 οθόνες θα έχει η απάντηση της Toshiba στο iPad της Apple! Πιο...

Περισσότερα...

14 ημέρες κρατάει η φρεσκάδα των διακοπών!

14 ημέρες κρατάει η φρεσκάδα των διακοπών! Παρά το γεγονός ότι...

Περισσότερα...

30 λεπτά δωρεάν ομιλίας από το skype!

30 λεπτά δωρεάν ομιλίας από το skype! Το Skype αποζημιώνει τους χρήστες...

Περισσότερα...

40%μικραίνει η κάρτα SIM

40% μικραίνει η κάρτα SIM! Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο...

Περισσότερα...

10 PIN για ATM που επιλέγουν σπανιότερα οι κάτοχοι καρτών

10 PIN για ATM που επιλέγουν σπανιότερα οι κάτοχοι καρτών. Mπορεί...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση