ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 1 εφαρμογή του iphone δίνει ''φωνή'' σε παιδιά με αυτισμό!
1 εφαρμογή του iphone δίνει ''φωνή'' σε παιδιά με αυτισμό! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 09:35

1 εφαρμογή του iphone δίνει ''φωνή'' σε παιδιά με αυτισμό! Οι Martin και Sarah, από το Σεντ Όλμπανς από το Χέρτφορντσιρ της Αγγλίας προσπαθούσαν πάρα πολλά χρόνια να «μαντέψουν» τις ανάγκες της μικρής κόρης τους, Mia, αφού η ίδια δεν ήταν σε θέση να τις εκφράσει.

Ο Martin επρεπε πάση θυσία να βρει ένα τρόπο να δώσει «φωνή» στη Μία του. Του πήρε 9 ολόκληρους μήνες αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Έφτιαξε ένα λογισμικό το οποίο εγκατέστησε στο κινητό του και με αυτόν τον τρόπο μπορούσε πια να «συνομιλήσει» με το παιδί του.

Πρόκειται για το iComm, μία εφαρμογή με την οποία η Μία, χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια της, μπορεί να δείχνει εικόνες φαγητών, παιχνιδιών, δραστηριοτήτων και άλλων καθημερινών αναγκών της στην οθόνη του iΡhone. Οι εικόνες που εμφανίζονται κάθε φορά στο κινητό έγιναν η «φωνή» της. Με λίγα λόγια εάν η Mia θέλει να απολαύσει ένα παγωτό αρκεί να το «πει» με τα μάτια της.

Επιπλέον οι δύο νέοι γονείς, μπορούν να «ανεβάσουν» τις δικές τους φωτογραφίες. Μπορούν ακόμη να χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής τους για την ανακοίνωση των επιλογών στην οθόνη. Η ίδια η Μία μπορεί να βλέπει εικόνες του εαυτού της καθώς εκτελεί μια δραστηριότητα, δηλαδή καθώς παίζει με την αγαπημένη της κούκλα ή καθώς παρακολουθεί το αγαπημένο της παιδικό στην τηλεόραση.

Επίσης, οι γονείς δηλώνουν ότι έχουν αναπτύξει μια μορφή αμοιβαίας επικοινωνίας: «Τώρα μπορούμε να της ζητήσουμε να κάνει κάτι και αυτή μπορεί να μας πει αν θέλει να το κάνει ή όχι. Η Mia είναι πιο ομιλητική μαζί μας. Ένα άλλο μεγάλο προτέρημα για το iPhone είναι ότι είναι φορητό, οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όταν Mia είναι εκτός σπιτιού κάτι που την κάνει να μην αισθάνεται ότι διαφέρει ή ότι υστερεί σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά».

Η βασική έκδοση του iComm, διατίθεται στο Ίντερνετ δωρεάν και μπορεί κανείς να την «κατεβάσει» από το κατάστημα της Apple. Η πλήρης έκδοση, η οποία κοστίζει 15.99£, είναι διαθέσιμη προς το παρόν στην τιμή μόνο των 1.79£.

Πηγή: http://pyles.tv/...

 

Δείτε ακόμα...

26% περισσότερο αλκοολ σε ένα κοντό ποτήρι

26% ??????????? ?????? ???? ???? ??? ???????????? ?? ??????????? ??? ????????? ?? ???? ???? ?? ????? ??????? ??????? ??...

Περισσότερα...

8 παλιές εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν αναβάθμιση…

8 παλιές εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν αναβάθμιση... Τις...

Περισσότερα...

13,6 τόνους θα ζυγίζει η ''μητέρα όλων των βομβών''

13,6 ?????? ????? ?? ???? ?? ?????????? ?? ???????? ???? ??? ???.   Η βόμβα MOP θα...

Περισσότερα...

1 χάρτης του πληθυσμού των πυρηνικών ζωνών!

1 χάρτης του πληθυσμού των πυρηνικών ζωνών στο Google Earth, τον οποίο...

Περισσότερα...

7 συμβουλές για αγορά εισιτηρίων μέσω internet

7 συμβουλές για αγορά εισιτηρίων μέσω internet! Δεν είναι λίγοι οι...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση