ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Υγεία 6 βήματα για σωστές διατροφικές συνήθειες
6 βήματα για σωστές διατροφικές συνήθειες Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Kelly   
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010 02:00

6 βήματα για σωστές διατροφικές συνήθειες που μας αφορούν όλους περιγράφονται στη συνέχεια.

  1. Μην υπερβαίνετε τις 3-4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα και τα σνακ. Καθώς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, που αποτελούν ένα ρυθμιστικό παράγοντα για την όρεξη, αρχίζουν να πέφτουν ενώ η ενέργεια από το τελευταίο γεύμα ή σνακ εξαντλείται. Αυτή η πτώση στο σάκχαρο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στον εγκέφαλο ότι το άτομο χρειάζεται να φάει κάτι. Αν αυτό δε συμβεί άμεσα τότε αυξάνεται η πιθανότητα υπερφαγίας και μάλιστα καταναλώνοντας «γλυκές» τροφές.
  2. Μην στηρίζεστε στην πείνα για να αποφασίσετε πότε θα φατε. Οι διαταραχές διατροφής συχνά οδηγούν σε μια αλλοιωμένη και αναξιόπιστη αντίληψη της πείνας.
  3. Μικρά και συχνά γεύματα να γίνουν καθημερινή συνήθεια. Είναι καλά να μην προσπερνιούνται γεύματα ή σνακ καθώς αυτό αυξάνει την φυσιολογική ανάγκη για τροφή στη συνέχεια, και οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να επανεισάγουν το φαγητό στη διατροφή τους απ’ τη στιγμή που το αποκόψουν.
  4. Βασικό πρόγραμμα: 3 γεύματα και 2-3 σνακ. Προσπαθήστε να μην τρώτε περισσότερο από αυτό καθώς το σώμα σας θα έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται απ’ το πρόγραμμα.
  5. Αν δεν μπορείτε να σταματήσετε τον εαυτό σας απ’ το να τρώει ανάμεσα στα γεύματα / σνακ επανεξετάστε το πρόγραμμα διατροφής. Μην παραλείψετε το επόμενο γεύμα σας, για να αντισταθμίσετε τις τροφές που φάγατε στο ενδιάμεσο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία επιπλέον ανεξέλεγκτη κατανάλωση τροφής, που μπορεί να επηρεάσει το βάρος σας.
  6. Να είστε ρεαλιστές αναφορικά στους διατροφικούς σας στόχους. Σκεφθείτε για πιο εύκολες αλλαγές αρχικά και προετοιμαστείτε για πιο δύσκολές στη συνέχεια, όταν θα έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κάντε τις αλλαγές σας σταδιακά. Ξεκινήστε από μια τυπική μέρα, όταν θα είστε ήρεμοι ή αισθάνεστε πιο ασφαλείς σχετικά με το διατροφικό σας μοτίβο.
Πηγή: www.b-eating.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

64η η Ελλάδα στη 'Δικτυακή Ετοιμότητα'

64η μεταξύ 138 χωρών βρίσκεται η Ελλάδα στην τελευταία κατάταξη ...

Περισσότερα...

3 αλήθειες για τον στιγμιαίο καφέ

3 αλήθειες για τον στιγμιαίο καφέ!Η πρώτη εμφάνιση του στιγμιαίου...

Περισσότερα...

100.000.000 ερωτικές συνευρέσεις καθημερινά…

100 εκατομμύρια ερωτικές συνευρέσεις λαμβάνουν χώρα καθημερινά...

Περισσότερα...

200 εκατομμύρια tweets την ημέρα!

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια tweets στέλνονται καθημερινά μέσω...

Περισσότερα...

0,2 εκατομμυριοστά της ουγγιάς είναι το ''βάρος'' του Ίντερνετ!

0,2 ?????????????? ??? ??????? ????? ?? ???????? ????? ??? ??????????? ??? ???????? ?? ????????.   Μία...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση