ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 1 νέο βιοκαύσιμο από... ουίσκι!
1 νέο βιοκαύσιμο από... ουίσκι! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010 12:21

1 νέο βιοκαύσιμο από ουίσκι εφύηραν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Napier του Εδιμβούργου.

Χρησιμοποιώντας δείγματα από την ποτοποιία Glenkinchie, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο για την παραγωγή βιοκαυσίμου από τα δύο κύρια υποπροϊόντα της απόσταξης του whisky. Άφθονες ποσότητες των υποπροϊόντων αυτών παράγονται από τη βιομηχανία whisky κάθε χρόνο και οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι υπάρχει πραγματική δυνατότητα για παραγωγή βιοκαυσίμων τα οποία θα μπορούν να διατίθενται στα τοπικά πρατήρια μαζί με τα παραδοσιακά καύσιμα.

Το βιοκαύσιμο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα συμβατικά αυτοκίνητα χωρίς προσαρμογή των κινητήρων τους. Η ερευνητική ομάδα επιπλέον υποστηρίζει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα σε αεροπλάνα και ως βάση για χημικές ουσίες όπως η ακετόνη που αποτελεί έναν σημαντικό διαλύτη. Η ομάδα έχει υιοθετήσει τη χρήση των υποπροϊόντων ως σημείο εκκίνησης ενώ έχει αιτηθεί διπλώματος ευρεσιτεχνίας αναφορικά με τη νέα αυτή μέθοδο.

Ο καθηγητής και διευθυντής της έρευνας Martin Tangney, δήλωσε ότι η χρήση των υποπροϊόντων είναι περισσότερο βιώσιμη σε σχέση με τη δημιουργία καλλιεργειών ειδικά για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Πρόσθεσε δε, ότι η πρακτική αυτή θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στους στόχους που έθεσε η ΕΕ για τα βιοκαύσιμα, να αντιπροσωπεύουν δηλαδή το 10% των συνολικών πωλήσεων καυσίμων έως το 2020.

Την ικανοποίηση του για την έρευνα εξέφρασε και ο διευθυντής της WWF Σκοτίας, Richard Dixon. «Η παραγωγή κάποιων βιοκαυσίμων μπορεί να προκαλέσει τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στα δάση και την άγρια ζωή. Αν το whisky μπορεί να κινεί τα αυτοκίνητα, η Σκοτία θα μπορούσε να αποφύγει τη χρήση βιοκαυσίμων που θα καταστρέψουν τα δάση».

Πηγή: http://tvxs.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

100.000 projects για το Kickstarter

100.000 projects για το Kickstarter! Η δημοφιλής πλατφόρμα Kickstarter στην οποία...

Περισσότερα...

7 εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι.. ενήλικοι!

Μπορεί να νομίζετε πως ο εμβολιασμός που τόσο προσπαθούσαμε να...

Περισσότερα...

70 γρ. ξηρών καρπών βελτιώνουν την υγεία.

70 γρ. ξηρών καρπών την εβδομάδα, κάνουν καλό στην υγεία.  ...

Περισσότερα...

7 στα 10 email ήταν spam τον Ιούνιο

7 στα 10 email ήταν spam τον Ιούνιο!   Το ποσοστό του spam που...

Περισσότερα...

4 στους 10 Έλληνες υπέρβαροι

4 στους 10 Έλληνες υπέρβαροι. Το 38,5% του πληθυσμού ήταν υπέρβαρο...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση