ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Θετικές Επιστήμες 650.000.000 ετών απολιθώματα σφουγγαριών στην Αυστραλία
650.000.000 ετών απολιθώματα σφουγγαριών στην Αυστραλία Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010 08:23

650 ??. ???? ???????????? ??????????? ??????????? ???????? ?? ????? ????? ?? ??????????? ??? ???? ???????????? ??????????? ??? ?????? ?????????, ?? ?????? ???? ?????????? ?????????? (!), ????????? ?? ?????????? ??????????? ??? ????????????? ??? ???????? ??? ????? ?????????.

Κύκλοι, τετράγωνα, δακτύλιοι, σχήματα πάνω σε βράχους από ασβεστόλιθο είναι τα ανεξίτηλα σημάδια που άφησαν αυτά τα σφουγγάρια κατά το πέρασμά τους από τον πλανήτη πριν από 640-650 εκατομμύρια χρόνια, μόνο και μόνο για να έρθουν και πάλι στο φως από την ομάδα του καθηγητή Ανταμ Μαλούφ.

Τα απολιθώματα των εν λόγω σπόγγων είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα πρώτα απολιθώματα ζώων που έζησαν πριν από την Εδιακρανική Περίοδο, την τελευταία περίοδο της Εποχής των Παγετώνων, και το αποτέλεσμα αυτής της διαπίστωσης είναι ότι τα ζώα υπήρχαν στον πλανήτη περίπου 70 εκατομμύρια χρόνια πριν απ’ ό,τι μέχρι χθες υπολογιζόταν.

«Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν προτείνει ως πρώτους αντιπροσώπους των ζώων περίπλοκους οργανισμούς, όπως ευκαρυωτικά φύκια ή πρώτιστα, οι οποίοι έζησαν πολύ πριν από τα σφουγγάρια μας. Πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι τα σφουγγάρια αυτά είναι τα πρώτα κάπως πειστικά απολιθώματα του σώματος ζώων πριν από την Εδιακρανική Περίοδο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Ανταμ Μαλούφ.

Πηγή: www.ethnos.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 βήματα για στυλάτο Προφίλ στο Facebook!

5 βήματα για στυλάτο Προφίλ στο Facebook!  Το προφίλ σας στο Facebook έχει...

Περισσότερα...

1 νέα μηχανή αναζήτησης απειλεί τη Google!

1 νέα μηχανή αναζήτησης αλλάζει τον τρόπο που ψάχνουμε στο web! Μια...

Περισσότερα...

3-D φακοί επαφής για τα μάτια

3-D φακοί επαφής για τα μάτια! Εξελίσσεται η ιδέα των φακών επαφής,...

Περισσότερα...

3 top τεχνολογικές συμφωνίες της δεκαετίας!

3 top τεχνολογικές συμφωνίες της δεκαετίας! Στην παγκόσμια αγορά...

Περισσότερα...

2η η Ελλάδα στον κόσμο σε παιδική παχυσαρκία

2? ? ?????? ???? ????? ?? ??????? ??????????! ??? ???????? ??? ????????? ??? ??????????, ?????????? ?? ??????? ??? ???...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση