ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 500 εκατ. φορές την ημέρα δεν ξέρει τι να απαντήσει η Google
500 εκατ. φορές την ημέρα δεν ξέρει τι να απαντήσει η Google Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Παρασκευή, 17 Μαϊου 2013 11:39

500 εκατ. φορές την ημέρα δεν ξέρει τι να απαντήσει η Google!Ομως ακόμα και αυτή δεν ξέρει πάντα την απάντηση. Μάλιστα 500 εκατομμύρια φορές κάθε μέρα, μη ξέροντας τι να απαντήσει, δίνει στους χρήστες της άσχετα αποτελέσματα. 


Κάθε μήνα η μεγαλύτερη μηχανή αναζητήσεων επεξεργάζεται 100 δισ. αιτήματα και απαντάει σε αυτά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Υπάρχει όμως και ένα 15% των συνολικών ημερήσιων αιτημάτων στα οποία η Google δεν έχει ιδέα τι να απαντήσει.

Η εταιρεία με σκοπό να περιορίσει αυτό το φαινόμενο επεξεργάζεται τα δεδομένα από 20 δις σελίδες κάθε μέρα με σκοπό να εξάγει επιπλέον πληροφορίες. Καταλυτικόή είναι και η χρήση ενός έξυπνου συστήματος επεξεργασίας και διασύνδεση πληροφοριών γνωστού ως Knowledge Graph. Ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια βάση δεδομένων όπου συνυπάρχουν οντότητες όπως πρόσωπα, τοποθεσίες, γεγονότα και άλλα, τα οποία είναι αλληλοσυνδεδεμένα. Η βάση αυτή περιέχει σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία 570εκ. οντότητες και 18 δις συνδέσμους μεταξύ τους. Κάθε φορά που γίνεται μια αναζήτηση λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο οι όροι αυτής αλλά και άλλες πληροφορίες όπως το ιστορικό του προφίλ του χρήστη, η τοποθεσία του και άλλα. Έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστραφεί το σωστό αποτέλεσμα.

Παρ' όλα αυτά η Google παραδέχεται πως η γνώση που περιέχει η παραπάνω βάση δεδομένων είναι περιορισμένη σε σχέση με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μάλιστα σύμφωνα με τον John Giannandrea, διευθυντή σχεδίασης και ανάπτυξης του Knowledge Graph υπάρχει μια πληθώρα ατόμων, τοποθεσιών και γεγονότων αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να καλυφθεί το κενό του 15% των άγνωστων αναζητήσεων. Αυτή τη στιγμή η κάλυψη φτάνει μόλις το 1%.
Πηγή: http://www.nasepo.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

5 αισθήσεων τρικ για κόψιμο τσιγάρου!

5 αισθήσεων τρικ για κόψιμο τσιγάρου! Ολοένα περισσότεροι...

Περισσότερα...

500 δολάρια για κάθε bug στο facebook

500 δολάρια για κάθε bug στο facebook! Πριν από ένα μήνα περίπου, το Facebook...

Περισσότερα...

1 δις downloads για το Google Earth

1 δις downloads για το Google Earth!   Το Google Earth βασίζεται στην τεχνολογία...

Περισσότερα...

1 εκατοστού ύψους πετράδι με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

1 εκατοστό ύψος και μόλις μισό εκατοστό πλάτος έχει το πετράδι...

Περισσότερα...

215.000.000 οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ!

215.000.000 οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ!! Υπάρχει ένας τομέας που δεν...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση