ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Επιστήμες - Τεχνολογία Πληροφορική 1 νέα μηχανή αναζήτησης απειλεί τη Google!
1 νέα μηχανή αναζήτησης απειλεί τη Google! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 07:11

1 νέα μηχανή αναζήτησης αλλάζει τον τρόπο που ψάχνουμε στο web! Μια νέα μηχανή αναζήτησης, η οποία βασίζεται στις συστάσεις από άλλους χρήστες έχει ξεκινήσει την λειτουργία της και θεωρείται ήδη ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Google.

Η Blekko, όπως ονομάζεται η νέα μηχανή αναζήτησης, φιλτράρει τις ιστοσελίδες χαμηλής ποιότητας ή αυτές με άσχετο περιεχόμενο. Η λειτουργία της βασίζεται στις προεπιλογές των χρηστών, οι οποίοι «ψηφίζουν» τις πιο χρήσιμες ιστοσελίδες με βάση τη θεματολογία τους και στη συνέχεια η μηχανή αναζήτησης περιορίζει τις αναζητήσεις της σε μόνο αυτές τις σελίδες.

 

Ιστοσελίδες, οι οποίες δημιουργήθηκαν με σκοπό για να πλασάρονται καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης αλλά με φτωχό και μικρής αξίας περιεχόμενο θα αποκλείονται από τα αποτελέσματα, όπως επίσης τα πορνογραφικά site και τα spam. Σύμφωνα με τον ιδρυτή Blekko, Rich Skrenta, στόχος είναι να καθαριστεί το web και να απομονωθούν όλα τα ανεπιθύμητα μηνύματα που κυκλοφορούν σε αυτό (spam).

Η νέα μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί το σύμβολο slash (/) για την αναζήτηση περισσότερων από μία λέξεων, για μεγαλύτερη ακρίβεια στις αναζητήσεις. Η Blekko έχει δημιουργήσει εκατοντάδες slashtags και παροτρύνει τους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους, τα οποία μάλιστα θα μπορούν να μοιράζονται με τους φίλους τους στο Facebook και το Twitter. Η ιδέα είναι παρόμοια με τον τρόπο που οι χρήστες προσθέτουν και επεξεργάζονται πληροφορίες στη Wikipedia για το κοινό όφελος.

Δίπλα από κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης είναι ένα μικρό κουμπί με την ένδειξη «spam», το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να καταργήσει αυτό το δικτυακό τόπο από τις αναζητήσεις του για πάντα! Σε αντίθεση με τη Google, η κατάταξη αναζήτησης είναι εντελώς διαφανής και μπορεί να προσεγγιστεί με την απλή προσθήκη slashtag βελτιώνοντας αυτό που η Google ονομάζει ranking, δηλαδή την κατάταξη του site.

 

Πηγή: http://siteseeing.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

8 δευτερόλεπτα για την εκκίνηση των Windows 8

8 δευτερόλεπτα για την εκκίνηση των Windows 8!Ένα από τα βασικά...

Περισσότερα...

90% πιο πιθανόν να ξανα-χωρίσουν

90% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν έχουν οι έγγαμοι που...

Περισσότερα...

7 στους 10 Έλληνες χρήστες είναι “πειρατές”

7 στους 10 Έλληνες χρήστες είναι “πειρατές”! Σύμφωνα με διεθνή...

Περισσότερα...

31% περισσότερο 'αρέσει' ο δεσμευμένος άνδρας στις ελεύθερες γυναίκες!

  31% περισσότερη προτίμηση φαίνεται οτι δείχνουν οι ελεύθερες...

Περισσότερα...

7 λόγοι που θα σε κάνουν να κατακτήσεις την αισιοδοξία

7 λόγοι που θα σε κάνουν να κατακτήσεις την αισιοδοξία (εν μέσω...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση