ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Relax Παράξενα 100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών
100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 08:18

100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του σε ηλικία 100 χρονών! Μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ένας γάλλος αιωνόβιος αφού έκανε σήμερα 100 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του.

Ο Ρομπέρ Μαρσάν από το Παρίσι, πρώην πυροσβέστης και λάτρης της πυγμαχίας, κάνει καθημερινή προπόνηση εδώ και μήνες ελπίζοντας ότι θα κόψει το νήμα σε λιγότερο από πέντε ώρες. Και τελικά τα κατάφερε αφού έκανε τα 100 χιλιόμετρα σε 4 ώρες 17 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Πλησιάζοντας τα 101 --θα τα κλείσει τον Νοέμβριο-- ο Μαρσάν υποστηρίζει ότι στη διάρκεια της ζωής του διέσχισε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με το ποδήλατό του και ότι σχεδιάζει να διανύσει την απόσταση με ταχύτητα 22,5 χιλιομέτρων την ώρα.
"Αν τα καταφέρω, θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο. Γνωρίζω ότι σε ολόκληρο τον κόσμο, στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, αναζητούν ήδη κάποιον να καταρρίψει το ρεκόρ μου", είπε πριν ξεκινήσει την κούρσα του και τώρα πλέον είναι ο πιο γρήγορος ποδηλάτης στην ηλικία του.
Ο Μαρσάν ζει μόνος του, οδηγεί το αυτοκίνητό του, μαγειρεύει και καθαρίζει το σπίτι του χωρίς βοήθεια. Όπως λέει ο ίδιος, δεν κάπνισε ποτέ, αλλά του άρεσαν πάντα το καλό κρασί και οι γυναίκες.
Η ασυνήθιστα καλή φυσική του κατάσταση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων του δημόσιου ερευνητικού ινστιτούτου Inserm, που τον υποβάλλουν σε εξετάσεις κάθε τρεις μήνες προκειμένου να κατανοήσουν το μυστικό της μακροζωίας του.
"Μου είπαν ότι διαθέτω τη φυσική κατάσταση ενός 55χρονου, θεωρούν ότι είναι γενετικό. Δεν στερήθηκα ποτέ τίποτα: ούτε κρασί, ούτε φαγητό, ούτε γυναίκες, αλλά πάντα με μέτρο", εξηγεί ο ίδιος.
Ερωτηθείς αν προτίθεται να. . .ντοπαριστεί για τις ανάγκες του αγώνα, απάντησε: "Το μόνο πράγμα με το οποίο ντοπάρομαι είναι μια κουταλιά της σούπας μέλι που βάζω στο παγούρι με το νερό μου--κι αυτό είναι όλο".

Πηγή: http://www.newsit.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

30 μέτρα μπακλαβάς διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες!

30 μέτρα μπακλαβά έφτιαξαν οι κάτοικοι του χωριού Ζαρός στο...

Περισσότερα...

6 άγνωστες χρήσεις για τα… τσόφλια των αβγών!

6 άγνωστες χρήσεις για τα… τσόφλια των αβγών! Τα αβγά έχουν...

Περισσότερα...

9.7 εκατοστά η μεγαλύτερη γλώσσα του κόσμου

9.7 εκατοστά η μεγαλύτερη γλώσσα του κόσμου!Μία θέση στο βιβλίο...

Περισσότερα...

2000 ετών χάπια σε Κουτί πρώτων βοηθειών!

2000 ετών χάπια σε Κουτί πρώτων βοηθειών! Χάπια από λαχανικά και...

Περισσότερα...

1 διαφήμιση ζεσταίνει όποιον περιμένει σε στάση λεωφορείου

1 διαφήμιση φούρνου σε στάση λεωφορείου σας ζεσταίνει καθώς...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση