ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Γεω 25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων
25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 10:01

25η Ιουνίου: Ημέρα Απόρριψης των Πυρηνικών Όπλων! Η ημέρα απόρριψης των πυρηνικών όπλων είναι μια ετήσια παγκόσμια μέρα δράσης για μια συνθήκη για την ολική απαγόρευση και την εξάλειψη όλων των πυρηνικών όπλων.

Συντονίζεται από τον Διεθνή Εκστρατεία για την Κατάργηση των πυρηνικών όπλων. Η ημερομηνία αλλάζει από έτος σε έτος ανάλογα με τα σημαντικά γεγονότα. Η πρώτη παγκόσμια ημέρα δράσης πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2010 ως απάντηση της (κατ' όνομα μόνο) «Διάσκεψης για την αναθεώρηση Συνθήκης Μη Διάδοσης», η οποία μόλις είχε ολοκληρωθεί.

 

Στην παγκόσμια ημέρα δράσης της περασμένης χρονιάς, περισσότερες από 80 δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε 30 χώρες όπως διαδηλώσεις, συναυλίες, αντι-πυρηνικά πικ-νικ, αγρυπνίες, πορεί ες και εργαστήρια εκπαίδευσης. Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι όσο δημιουργικοί μπορούν και να αναδείξουν νέους τρόπους δράσης. Όλες οι δράσεις πρέπει να είναι μη βίαιες! Ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με το πυρηνικό κίνδυνο και να οικοδομηθεί η πολιτική υποστήριξη για τις διαπραγματεύσεις για μια συνθήκη ολικής απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων. Φέτος η δράση θα δώσει έμφαση και στις διαδικτικακές online ενέργειες για την προώθηση κατάργηση των πυρηνικών όπλων, όπως το tweeting.

Η Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των πυρηνικών όπλων έχει δημιουργήσει μια σειρά από μέσα για την ενίσχυση της δημόσιας ενημέρωσης των απειλών από τα πυρηνικά όπλα, ώστε να αναδείξουν τη σκοπιμότητα μιας συνολικής συνθήκης που απαγορεύει τη χρήση, παραγωγή και αποθήκευσή τους, και προβλέπει την κατάργησή τους εντός συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.icanw.org.

 

Πηγή: http://ecology-salonika.org/...

 

Δείτε ακόμα...

17 κόλπα που δεν ξέρετε ότι κάνει το σώμα σας!

17 κόλπα που δεν ξέρετε ότι κάνει το σώμα σας! Πολλές φορές το σώμα...

Περισσότερα...

30,6 γιγατόνοι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2010!

30,6 γιγατόνοι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το 2010! Οι...

Περισσότερα...

7,3 εκατ. τόνοι ψαριών ρίχνονται ξανά, ημιθανή, στη θάλασσα!

7, 3 εκατ. τόνοι ψαριών, ετησίως, ξαναρίχνονται ημιθανή, στη...

Περισσότερα...

1 περιβαλλοντικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους!

1 περιβαλλοντικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους! Το παιχνίδι...

Περισσότερα...

2 δορυφόροι του Πλούτωνα ζητούν όνομα!

2 δορυφόροι του Πλούτωνα ζητούν όνομα! Ξεκίνησε η online διαδικασία...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση