ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Γεω 18 συλλήψεις μελών της Greenpeace στην Αρκτική!
18 συλλήψεις μελών της Greenpeace στην Αρκτική! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2011 09:48

18 ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθησαν χθες πάνω στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Leiv Eriksson, όπου ανέβηκαν ζητώντας από τους υπεύθυνους το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης που απαιτείται σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα.

Την ίδια στιγμή η Cairn, η διαχειρίστρια εταιρία της πλατφόρμας εξόρυξης απειλεί την οργάνωση με αποζημίωση 2 εκατομμυρίων ευρώ, για κάθε μέρα που θα εμποδίσει την εξόρυξη! Σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου στην Αρκτική, αντίστοιχη με αυτή στον κόλπο του Μεξικού, θα απαιτούνταν χρόνια για τον τερματισμό της εξαιτίας των ακραίων συνθηκών που επικρατούν εκεί.

 

Η Leiv Eiriksson είναι η μοναδική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στον κόσμο που προορίζεται φέτος για γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος στις θάλασσες της Αρκτικής. Ένας αληθινός γίγαντας 53.000 τόνων με διαστάσεις ανάλογες ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, που απειλεί όχι μόνο το τοπικό περιβάλλον αλλά και την παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών.

Η Greenpeace ζητάει από την εταιρία Cairn που διαχειρίζεται την πλατφόρμα να δημοσιεύσει το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης που οφείλει να έχει σε περίπτωση διαρροής πετρελαίου στη θάλασσα. Η Cairn - η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανέρχεται μόλις στα 6 δις $ - αρνείται να δημοσιεύσει το Έκτακτο Σχέδιο Αντιμετώπισης, παρόλο που επιχειρεί επικίνδυνες γεωτρήσεις σε παρόμοια μεγάλα βάθη με αυτά της BP στο Μεξικό.

 

 

Πηγή: http://www.greenpeace.org/...

 

Δείτε ακόμα...

1 ηλιακό φορητό laptop σύμμαχος της Φύσης!

Η Samsung είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κυκλοφορία του ηλιακού της...

Περισσότερα...

4 τόνοι υλικών των Special Olympics ανακυκλώνονται!

Φέτος, η Ελλάδα φιλοξένησε το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον...

Περισσότερα...

1.000.000.000 κλιματικοί πρόσφυγες μέχρι το 2050!

1.000.000.000 ?????????? ????????? ????? ?? 2050!  ??? ?? ????????? ??? ?????????? ??????? ????? ????? ??????, ? ???? ...

Περισσότερα...

4.400.000 χρόνια πριν έζησε η Άρντι...

4.400.000 χρόνια πριν έζησε η Άρντι στην Αιθιοπία και η ανακάλυψή της...

Περισσότερα...

88% αύξηση της αποψίλωσης στον Αμαζόνιο

88% αύξηση της αποψίλωσης στον Αμαζόνιο! Τα τελευταία χρόνια τα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση