ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Ζώα 3.041 πουλιά δακτυλιώθηκαν στο Δέλτα Εβρου
3.041 πουλιά δακτυλιώθηκαν στο Δέλτα Εβρου Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 08:38

3.041 πουλιά δακτυλιώθηκαν στο Δέλτα Εβρου! Συνολικά 3.041 πουλιά, από 74 είδη διαφόρων ομάδων (αρπακτικά, χηνόμορφα, στρουθιόμορφα, κ.ά), δακτυλιώθηκαν την περασμένη χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.


Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του Φορέα, Γιάννης Φακριάδης, δακτυλιώθηκαν μικρά πουλιά, όπως ο Δεντροφυλλοσκόπος Phylloscopus collybita, με βάρος μόλις 5,6 γρ, αλλά και μεγάλα, όπως ο Βουβόκυκνος Cygnus olor, με βάρος 5,75 κιλά!
Επίσης, πουλιά με εξωτικά χρώματα, όπως ο Μελισσοφάγος Merops apiaster, αλλά και περισσότερο κοινά (αλλά συνάμα εντυπωσιακά!) όπως ο Σπιτοσπουργίτης Passer domesticus.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια δακτυλιώσεις πουλιών στον υγρότοπο του Δέλτα Έβρου, είπε ο κ. Φακριάδης, με σκοπό τη συλλογή πολύτιμων στοιχείων σχετικά με τη ζωή των άγριων πουλιών και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη μετανάστευσή τους και τις περιοχές φωλιάσματος, ανάπαυσης και διαχείμασης, αντίστοιχα.

Χαρακτήρισε ευχάριστο το γεγονός ότι μαθητές της περιοχής της Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία της δακτυλίωσης και να συμμετάσχουν στην απελευθέρωση μερικών πουλιών, καθώς η όλη διαδικασία συμβάλει στην περαιτέρω ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, τόσο από το πρόγραμμα WWF Δαδιάς όσο και από διάφορα σημεία της Ελλάδας, που προσήλθαν στο Δέλτα του Έβρου και βοήθησαν στην διεξαγωγή των δακτυλιώσεων.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/..

 

Δείτε ακόμα...

300 μέτρων ρήγμα απειλεί οικισμό στην Κοζάνη

300 μέτρων ρήγμα απειλεί οικισμό στην Κοζάνη! Τον κίνδυνο να...

Περισσότερα...

5 ιδέες για οικολογική αντιμετώπιση του καύσωνα

5 ιδέες για οικολογική αντιμετώπιση του καύσωνα! Η υπερβολική...

Περισσότερα...

1η στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα

1η στην ανακύκλωση μπαταριών η Ελλάδα! Απρόσμενη «πρωτιά» για τη...

Περισσότερα...

10 έντομα με «υπερφυσικές» ικανότητες!

10 έντομα με «υπερφυσικές» ικανότητες! Τα περισσότερα είναι...

Περισσότερα...

15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στην Κοζάνη

15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στην Κοζάνη! Για την...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση