ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης
Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 07 Μαϊου 2012 08:39

Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης! Αν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο μήπως κάνετε λάθος όταν τα ρίχνετε στους μπλε κάδους; Δείτε ποια απορρίματα δεν ανακυκλώνονται

Βασικές οδηγίες ανακύκλωσης
Διαχωρίζετε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Αδειάζετε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένετε. Διπλώνετε ή συμπιέζετε τα χαρτοκιβώτια. Μην πετάτε στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, ρίξε τα χύμα. Μην πετάτε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Μην πετάτε στον μπλε κάδο:

Σπασμένα γυαλιά
Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, όχι όμως τα σπασμένα γυαλιά. Επειδή η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων.
Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες delivery
Τα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι αλλά όταν είναι γεμάτα λάδια και λίπη όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.
Βιοδιασπώμενες σακούλες
Έχουν ημερομηνία λήξης και αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας μικροσκοπικά κομματάκια, δημιουργώντας έναν πολτό σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.
Κομματάκια χαρτιού
Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Επομένως, σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια μην τα ρίχνετε στους μπλε κάδους. Δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι καθυστερεί τη διαδικασία.
Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα.

Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.

Το μυστικό
Μην πετάτε την πλαστική σας καρέκλα στον μπλε κάδο! Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας.

 

 

Δείτε ακόμα...

53,7 βαθμοί κελσίου στο Πακιστάν

53,7 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στην πόλη Μοχέντζο-Ντάρο...

Περισσότερα...

1.621 MW παραγωγή από αιολικά πάρκα

1.621 MW ???????? ??? ??????? ?????! ?? 1621MW ????????? ?? ?????? ??? ???????? ?????? ??? ???? ???????????? ??? ????...

Περισσότερα...

92% λιγότερο νερό για την παραγωγή blue-jeans

92% λιγότερο νερό για την παραγωγή blue-jeans! Τα τελευταία χρόνια οι...

Περισσότερα...

9 εγκεφάλους έχει το χταπόδι!

9 εγκεφάλους έχει το χταπόδι, από τους οποίους οι 8 ελέγχουν τα 8...

Περισσότερα...

2.400.000 χιλιόμετρα πάχος έχει ο μεγαλύτερος δακτύλιος του Κρόνου.

2.400.000 χιλιόμετρα πάχος και έκταση 128 έως 207 φορές μεγαλύτερη από...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΜΜΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ - ΠΡΟΣΦΟΡΑ Numberland.gr