ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άνθρωπος Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης
Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 07 Μαϊου 2012 08:39

Τα 6 λάθη της ανακύκλωσης! Αν το γυαλί είναι σπασμένο ή το χαρτί λερωμένο μήπως κάνετε λάθος όταν τα ρίχνετε στους μπλε κάδους; Δείτε ποια απορρίματα δεν ανακυκλώνονται

Βασικές οδηγίες ανακύκλωσης
Διαχωρίζετε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Αδειάζετε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα και, αν χρειάζεται, να τις ξεπλένετε. Διπλώνετε ή συμπιέζετε τα χαρτοκιβώτια. Μην πετάτε στον μπλε κάδο τα υλικά συσκευασίας μέσα σε δεμένες σακούλες, ρίξε τα χύμα. Μην πετάτε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Μην πετάτε στον μπλε κάδο:

Σπασμένα γυαλιά
Οι γυάλινες συσκευασίες ανακυκλώνονται, όχι όμως τα σπασμένα γυαλιά. Επειδή η διαλογή στα κέντρα γίνεται συνήθως με τα χέρια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των εργαζομένων.
Κουτιά από πίτσα, συσκευασίες delivery
Τα κουτιά της πίτσας είναι από χαρτόνι αλλά όταν είναι γεμάτα λάδια και λίπη όχι μόνο δεν ανακυκλώνονται, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στη διαδικασία διαχωρισμού (διαμορφώνεται μια λερωμένη μάζα). Το ίδιο κάνουμε και τις συσκευασίες έτοιμου φαγητού.
Βιοδιασπώμενες σακούλες
Έχουν ημερομηνία λήξης και αποσυντίθενται. Επομένως, δεν ανακυκλώνονται. Επίσης, υπάρχει περίπτωση η διαδικασία αποσύνθεσής τους να ξεκινήσει ενώ βρίσκονται στους μπλε κάδους ή στο κέντρο διαλογής της ανακύκλωσης, δημιουργώντας μικροσκοπικά κομματάκια, δημιουργώντας έναν πολτό σκουπιδιών, ο οποίος δυσχεραίνει την ανακύκλωση.
Κομματάκια χαρτιού
Το σύστημα των μπλε κάδων δεν μπορεί να διαχειριστεί κομμάτια χαρτιού, που είναι μικρότερα από μια σελίδα μεγέθους Α4. Επομένως, σχισμένες σελίδες, εισιτήρια και άλλα χαρτάκια μην τα ρίχνετε στους μπλε κάδους. Δημιουργούν ένα χάρτινο κατακάθι καθυστερεί τη διαδικασία.
Καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπίρουνα.

Παρότι πλαστικά, τα συγκεκριμένα υλικά μιας χρήσης δεν διαχειρίζονται και δεν ανακυκλώνονται εύκολα από τα συστήματα ανακύκλωσης.

Το μυστικό
Μην πετάτε την πλαστική σας καρέκλα στον μπλε κάδο! Οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης δεν είναι κατάλληλοι για πλαστικά έπιπλα, παρά μόνο για υλικά συσκευασίας.

 

 

Δείτε ακόμα...

4 οφέλη από τη συντροφιά ενός ζώου

4 οφέλη από τη συντροφιά ενός ζώου! Οι άνθρωποι πάντα επιθυμούσαν...

Περισσότερα...

18 συλλήψεις μελών της Greenpeace στην Αρκτική!

18 ακτιβιστές της Greenpeace συνελήφθησαν χθες πάνω στην πλατφόρμα...

Περισσότερα...

17,9 εκατ. τετρ. χλμ η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική!

17,9 ????. ????. ??? ? ????? ??? ??????? ???? ??????????! ???? 11,8 ????. ??????????? ?????????? ???????????? ? ?????...

Περισσότερα...

2ο κρούσμα μαζικής δηλητη- ρίασης μέσα σε οχτώ μήνες

2ο κρούσμα μαζικής δηλητηρίασης μέσα σε οχτώ μήνες. Δεκάδες γάτες...

Περισσότερα...

6 εκ. στρέμματα απώλειες εκτάσεων σε δυο δεκαετίες

6 εκ. στρέμματα απώλειες εκτάσεων σε δυο δεκαετίες! Περισσότερα...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση