ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 43 δισ. ευρώ κατά της ρύπανσης έως το 2015 στην Κίνα
43 δισ. ευρώ κατά της ρύπανσης έως το 2015 στην Κίνα Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 09:21

43 δισ. ευρώ κατά της ρύπανσης έως το 2015 στην Κίνα! Το ιλιγγιώδες ποσό των 350 δισεκατομμυρίων γουάν (42,8 δισεκατομμύρια ευρώ) ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει η Κίνα έως το 2015 για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγάλες πόλεις.

Οι τοπικές κυβερνήσεις θα χρηματοδοτήσουν τα περισσότερα από τα προγράμματα, που έχουν ως στόχο τη μείωση του επιπέδου των βλαβερών σωματιδίων σε 117 πόλεις κατά τουλάχιστον 5% μεταξύ 2011 και 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Η Κίνα άρχισε τη δημοσίευση στοιχείων σχετικά με τα επίπεδα ρύπανσης στις πόλεις νωρίτερα αυτό το χρόνο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πολιτών ότι οι αναφορές για τη ρύπανση δεν τυγχάνουν προσοχής από την κυβέρνηση.

Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν αναγνωρίσει ότι το «κοκτέιλ» ρύπων, που μεταξύ άλλων προέρχεται από την έκλυση καυσαερίων από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό οχημάτων και τα εργοστασίων προκαλεί ανησυχία στην όλο και περισσότερο ευημερούσα μεσαία τάξη των αστικών κέντρων.

Μάλιστα, πολλοί κινέζοι πολίτες, στρέφονται για ενημέρωση σε ένα δείκτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πεκίνο, κάτι που προκαλεί την οργή των κινέζων αξιωματούχων οι οποίοι τον έχουν χαρακτηρίσει ως «αντιεπιστημονικό».

Οι μετρήσεις της αμερικανικής πρεσβείας, που διεξάγονται με βάση τα πρότυπα που ακολουθούν οι ΗΠΑ, εμφανίζουν την περιβαλλοντική κατάσταση στην Κίνα ως πολύ ζοφερότερη από τις ανάλογες της κυβέρνησης, κάνοντας συχνά λόγο για επικινδυνότητα των ρύπων στο ενδεχόμενο παρατεταμένης έκθεσης.

 

Το Πεκίνο αναγνωρίζει ότι η συνεχιζόμενη εξάρτηση της Κίνας από τη βαριά βιομηχανία, είναι ο λόγος που δεν ανταποκρίθηκε στους στόχους που το ίδιο είχε θέσει το 2011 για τη μείωση της ρύπανσης σε νερό και αέρα.

 

 

Δείτε ακόμα...

2 ελέφαντες - άψογοι συνεργάτες με στόχο την τροφή!

2 ελέφαντες - άψογοι συνεργάτες με στόχο την τροφή τους! Ένα...

Περισσότερα...

2 «πράσινα σχολεία» για την Κατερίνη

2 «πράσινα σχολεία» για την Κατερίνη!Δύο νέα πράσινα δημοτικά...

Περισσότερα...

8 σούπερ οργανισμοί που «εξουσιάζουν» τον πλανήτη!

8 σούπερ οργανισμοί που «εξουσιάζουν» τον πλανήτη! Η επιτυχία...

Περισσότερα...

12 oδηγίες για την προστασία των δασών από πυρκαγιές

12 oδηγίες για την προστασία των δασών από πυρκαγιές. Με δεδομένο...

Περισσότερα...

10 δροσερά σημεία στην Αθήνα για τον καύσωνα

10  δροσερά σημεία στην Αθήνα για τον καύσωνα!Με το θερμόμετρο να...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση