ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 7,8 δισ. δολάρια από την BP για τον κόλπο του Μεξικού
7,8 δισ. δολάρια από την BP για τον κόλπο του Μεξικού Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 09:15

7,8 δισ. δολάρια από την BP για τον κόλπο του Μεξικού! Σε διακανονισμό ρεκόρ ύψους 7,8 δισ. δολαρίων κατέληξαν η ΒΡ και 100.000 θύματα που επλήγησαν από την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, μετά την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Deepwater Horizon», στις 20 Απριλίου του 2010.

Ο διακανονισμός επετεύχθη λίγο πριν τη δίκη της Δευτέρας σε Δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης. Όπως ανακοινώθηκε, η δίκη, που είχε ήδη καθυστερήσει για την παράταση των διαπραγματεύσεων, αναβάλλεται επ' αόριστον.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο πετρελαϊκός κολοσσός επισημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει το ποσό των 20 δις. δολαρίων, που συγκέντρωσε το καλοκαίρι του 2010 για την καταβολή αποζημιώσεων, σε δεκάδες χιλιάδες αλιείς και φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν καταστροφές από την πετρελαιοκηλίδα.

Σε ό,τι αφορά τον διακανονισμό, η BP τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι από τα 7,8 δισ. δολάρια, τα 2,3 δις. θα διοχετευθούν στη βιομηχανία θαλασσινών στον Κόλπο του Μεξικού.

Έντεκα εργάτες έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου της BP. Έπειτα από 87 ημέρες, όταν η εταιρεία κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης, στον Κόλπο του Μεξικού είχαν διαρρεύσει 4,9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

Πηγή: http://www.econews.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

8 πυρηνικά εργοστάσια θα κατασκευάσει το Βιετνάμ

8 ???????? ????????????????? ?????????? ????????? ?? ????? ?? ?????????? ? ????????? ??? ??????? ?? ??????? 20 ??????,...

Περισσότερα...

32% των Ρώσων πιστεύει ότι ο Ήλιος γυρίζει γύρω από τη Γη!

1 ????? 3 ?????? «???????? ??? ? ????? ??????????? ???? ??? ?? ??»! ??????? ?? ?????? ??? ?????????? ?? 32% ??? ?????...

Περισσότερα...

5ος πιο ζεστός στην ιστορία ο φετινός Απρίλιος

5ος πιο ζεστός στην ιστορία ο φετινός Απρίλιος!Ως ο πέμπτος πιο...

Περισσότερα...

10 βήματα για φωτοβολταϊκά στο σπίτι ή στην επιχείρηση!

10 βήματα για όσους επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στο...

Περισσότερα...

26 ετών και 8 μήνών πέθανε το γηραιότερο σκυλί του κόσμου

26 ετών και 8 μήνών πέθανε το γηραιότερο σκυλί του κόσμου! Το...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση