ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Φύση Άλλα 2 πόλεις οι νέες Ευρωπαϊκές Πράσινες Πρωτεύουσες
2 πόλεις οι νέες Ευρωπαϊκές Πράσινες Πρωτεύουσες Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Markos   
Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2010 18:03

2 μεγάλες πόλεις, η ισπανική περιφερειακή πρωτεύουσα Vitoria - Gasteiz και η γαλλική πόλη της Νάντης, αναδείχτηκαν νικήτριες του διαγωνισμού για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας για το 2012 και 2013.

Το συγκεκριμένο σύστημα βραβείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενθαρρύνει τις πόλεις να βελτιώσουν την ποιότητα της αστικής ζωής λαμβάνοντας συστηματικά υπόψη το περιβάλλον κατά τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Επίτροπο περιβάλλοντος, κ. Janez Potočnik, σε τελετή στη Στοκχόλμη, Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010.

Η Vitoria-Gasteiz – νικήτρια για το 2012, μια περιφερειακή πρωτεύουσα της βόρειας Ισπανίας, έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο «πρασίνισμα» ενός παραδοσιακού αστικού περιβάλλοντος. Η πόλη αντιμετωπίζει επιτυχώς τις λειψυδρίες και μειώνει σταθερά την κατανάλωση νερού κατά την τελευταία δεκαετία. Πραγματοποιήθηκαν πολλές σχετικές με το νερό επενδύσεις για τη βελτίωση της υδροδότησης και της ποιότητας καθώς και τη μείωση των απωλειών ύδατος, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες υπέρ της βιώσιμης κατανάλωσης.

Νάντη – νικήτρια για το 2013, είναι έκτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας με πληθυσμό 285 000 κατοίκων, και έχει συνδέσει επιτυχώς τις πράσινες και τις γαλάζιες αστικές περιοχές της, αντιμετωπίζοντας ολοκληρωμένα τις αστικές προκλήσεις ενώ βρίσκεται πάνω σε δύο μεγάλους ποταμούς (το Λίγηρα και τον Erdre), μέσω βιώσιμου προγράμματος διαχείρισης των υδάτων. Η Νάντη έχει από καιρό υιοθετήσει την ολοκληρωμένη και βιώσιμη πολιτική μεταφορών με έμφαση στις δημόσιες μεταφορές και την ποδηλασία και ήταν η πρώτη γαλλική πόλη που επανέφερε με επιτυχία το ηλεκτρικό τραμ.

 

Δείτε ακόμα...

6 συμβουλές πριν πάρετε γατάκι!

6 συμβουλές πριν πάρετε γατάκι! Οι γάτες γίνονται πολύ καλοί...

Περισσότερα...

5ος πιο ζεστός στην ιστορία ο φετινός Απρίλιος

5ος πιο ζεστός στην ιστορία ο φετινός Απρίλιος!Ως ο πέμπτος πιο...

Περισσότερα...

10 βασικές πληροφορίες για την Σελήνη

10 βασικές πληροφορίες για την Σελήνη! Η σελήνη θα μπορούσε να...

Περισσότερα...

10 Κανόνες για Μεταφορά κατοικίδιου σε τρένα-ΚΤΕΛ

10 Κανόνες για Μεταφορά κατοικίδιου σε τρένα-ΚΤΕΛ. Το τι...

Περισσότερα...

50m μετακίνηση του πυθμένα από τον σεισμό της Ιαπωνίας

50m μετακίνηση του πυθμένα από τον σεισμό της Ιαπωνίας!Η μία μετά...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση