ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 1,5 τρισ. δολλάρια φόροι σε πλούσιους
1,5 τρισ. δολλάρια φόροι σε πλούσιους Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011 07:56

1,5 τρισ. δολλάρια φόροι σε πλούσιους! Φόρους ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων, που θα επιβαρύνουν κυρίως τους εύπορους Αμερικανούς, προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για πρόταση η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέα σύγκρουση μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι είναι άκρως αντίθετοι στις αυξήσεις φόρων, ενώ εντάσσεται σε συνολικό πακέτο μέτρων ύψους 3 τρισ. δολαρίων προκειμένου να μειωθεί το χρέος των ΗΠΑ.

Στόχος του αμερικανού προέδρου είναι η μείωση του ελλείμματος κατά 2 τρισ. δολάρια σε μία δεκαετία. Από το 1,5 τρισ. δολάρια των εσόδων που προσδοκώνται την επόμενη δεκαετία από τους νέους φόρους, περίπου τα 800 δισ. δολάρια θα προέλθουν από την ανάκληση των φοροαπαλλαγών που είχαν θεσπιστεί επί προεδρίας Μπους για τους Αμερικανούς που έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 250.000 δολάρια και τα υπόλοιπα από περικοπές άλλων εκπτώσεων φόρων σε επιχειρήσεις και υψηλά εισοδήματα. Στο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης περιλαμβάνεται και η επιβολή ενός ελάχιστου φόρου στους εύπορους με εισόδημα άνω του 1 εκατ. δολαρίων χωρίς ωστόσο χθες να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος τον αποκάλεσε «Κανόνα Μπάφετ», καθώς ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ έχει ασκήσει κριτική στο φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι ο ίδιος πληρώνει φόρους με συντελεστή χαμηλότερο από τη γραμματέα του.

 

Δείτε ακόμα...

25% της βοήθειας είναι οι εξοπλισμοί!

25% ??? ???????? ????? ?? ?????????? ???? ??? ??? ?? 1998 ????? ?? 2009 ? ?????? ??????? ?????? ????????? ????? 24,01...

Περισσότερα...

49 δισ. οι θυσίες των Ελλήνων την περίοδο 2010-2012

49 ???. ?? ?????? ??? ??????? ??? ??????? 2010-2012!?? ?? ?????? «????? ?????????? ?????????? ??? ?? ?? ???????????»,...

Περισσότερα...

53,5 δισ. $ περιουσία έχει ο πλουσιότερος ανθρώπος

53,5 δισ. δολάρια είναι η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον...

Περισσότερα...

1η η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή!

Πρώτη η Ελλάδα στη δημοσιονομική προσαρμογή! Πρώτη...

Περισσότερα...

25 δις χρέη οδηγούν σε πτώχευση την Japan Airlines

25 ??? ??????? ????? ?? ???? ??? ??? Japan Airlines ? ????? ????????? ?? ????????.     Με την μετοχή...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση