ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Παγκόσμια Οικονομία 900.000 ευρώ αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω τροχαίου!
900.000 ευρώ αποζημίωση από το Δημόσιο λόγω τροχαίου! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την myst23   
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 13:23

900.000 ευρώ αποζημίωση από το Δημόσιο για ευθύνη σε τροχαίο! Εξαιρετικά υψηλές αποζημίωσεις θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο για κάθε τροχαίο στο οποίο χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά ο οδηγός ή συνεπιβάτες λόγω πρόσκρουσης του οχήματος σε παράνομη διαφημιστική πινακίδα.

Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που επιδίκασε αποζημίωση 900.000 ευρώ σε οικογένεια θύματος τροχαίου, αφού έκρινε πώς «το Δημόσιο ευθύνεται σε κάθε περίπτωση τέτοιου τροχαίου γιατί όφειλε να απαγορεύσει την παράνομη εγκατάσταση της διαφημιστικής πινακίδας ή να την απομακρύνει άμεσα, ώστε να μην πέσει πάνω της κανένα όχημα.»

Μάλιστα το κράτος υποχρεούται αποζημίωσης, ανεξάρτητα από το αν το όχημα κινούνταν με μεγαλύτερη από την επιτρεπόμενη ταχύτητα ή έκανε προηγουμένως επικίνδυνους ελιγμούς, αφού ο τραυματισμός ή ο θάνατος δεν οφείλεται στις ενέργειες αυτές, αλλά στην πρόσκρουση στην τσιμεντένια βάση που δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Στην περίπτωση του τροχαίου, στο οποίο σκοτώθηκε συνεπιβάτης 18 ετών που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε στο Δημόσιο να καταβάλει σε 5 συγγενείς του χρηματική ικανοποίηση 900.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη στενοχώρια και την ψυχική οδύνη. Ανάλογη αποζημίωση αναμένεται να επιδικαστεί και για δεύτερο θύμα της ίδιας σύγκρουσης, που καθόταν επίσης πίσω και δεν μπόρεσε να προφυλαχθεί κατά την πρόσκρουση. Τ

ο δικαστήριο επισήμανε ότι η πινακίδα πακτωμένη με τσιμεντένια βάση, τοποθετήθηκε παράνομα στη νησίδα ασφαλείας της Λ. Βουλιαγμένης, χωρίς να ζητηθεί άδεια του οικείου δήμου (Αγ. Δημητρίου). Έκρινε ότι σωστά αξιώνεται αποζημίωση από το Δημόσιο, καθώς έχει αυτοτελή υποχρέωση, παράλληλα με τον δήμο να «απομακρύνει» την παράνομη εγκατάσταση.

Πηγή: http://tvxs.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

53,5 δισ. $ περιουσία έχει ο πλουσιότερος ανθρώπος

53,5 δισ. δολάρια είναι η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον...

Περισσότερα...

1.012 μονάδες το νέο ρεκόρ στο 'ελληνικά' spreads

1.012 ??????? ????? ?????? ?? spread ??? ????????? 10????? ????????, ????????????? ??? ???????? ?????.   Το...

Περισσότερα...

5 απαντήσεις κι ένα παράδειγμα για το νέο Επενδυτικό Νόμο

5 κρίσιμες απαντήσεις για τον Επενδυτικό Νόμο που αφορούν όλους...

Περισσότερα...

8,5% πτώση στη βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου

8,5% πτώση στη βιομηχανική παραγωγή Μαρτίου! Μείωση 8,5% παρουσίασε...

Περισσότερα...

1,6 τρισ. δολάρια κοστίζει η διαφθορά παγκοσμίως

1,6 τρισ. δολάρια κοστίζει η πολιτική διαφθορά παγκοσμίως κάθε...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση