ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 451% καπέλο στις τιμές από το τελωνείο στο σούπερ μάρκετ!
451% καπέλο στις τιμές από το τελωνείο στο σούπερ μάρκετ! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Παρασκευή, 28 Μαϊου 2010 09:18

451% καπέλο στις τιμές των προϊόντων από το τελωνείο μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ! Ξέφρενη κούρσα πραγματοποιούν οι τιμές αρκετών προϊόντων εισαγωγής, τροφίμων και όχι μόνο, στη διαδρομή από το τελωνείο του Πειραιά μέχρι τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

Προϊόντα, όπως φασόλια, ξηροί καρποί και ρύζι που εισάγονται από τρίτες χώρες φτάνουν να πωλούνται έως και 451% ακριβότερα από την τιμή εισαγωγής τους, πυροδοτώντας έτσι την ακρίβεια στην αγορά. Ταυτόχρονα, νέες αυξήσεις καταγράφονται σε είδη πρώτης ανάγκης  στα σούπερ μάρκετ που φτάνουν ακόμα και το 8%. Σύμφωνα με τη Νομαρχία Πειραιά, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, τον Μάιο οι ανατιμήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων είναι περισσότερες από τις μειώσεις ενώ μετά και την πρώτη αύξηση του ΦΠΑ τον Μάρτιο που μας πέρασε, οι τιμές στο 30% των προϊόντων που ανατιμήθηκαν ήταν σημαντικά υψηλότερες από την αύξηση του φόρου.

Η έρευνα δείχνει ότι οι αποκλίσεις των τιμών φτάνουν σε ποσοστά που σοκάρουν και κυμαίνονται από 182,83% έως 451% ανάλογα με το είδος του προϊόντος, δείχνοντας παράλληλα και τα μεγάλα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα είναι ακριβότερη ακόμα και από τη Μεγαλόνησο σε ό,τι αφορά τις τιμές βασικών αγαθών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, παρά το γεγονός ότι η Μεγαλόνησος βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση γεωγραφικά σε σχέση με την Ελλάδα. Προϊόντα των ίδιων πολυεθνικών εταιρειών, στις ίδιες πολυεθνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ πωλούνται με υψηλότερες τιμές στον Πειραιά απ΄ ό,τι στη Λευκωσία, τη Λάρνακα και την Αμμόχωστο. Μάλιστα, οι διαφορές που καταγράφονται ξεπερνούν ακόμα και το 60%!

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

6 άξονες προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης

6 άξονες προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης! Με έξι παρεμβάσεις σε...

Περισσότερα...

360,379 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

360,379 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος! Στα 360,379 δισ. ευρώ αυξήθηκε το...

Περισσότερα...

6,6% αύξηση στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία

6,6% αύξηση στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία!Αύξηση 6,6% σημείωσε...

Περισσότερα...

5 υποψήφιοι συντάκτες για το e-mail της χρεοκοπίας

5 υποψήφιοι συντάκτες για το e-mail της χρεοκοπίας. Ένας ψαράς από το...

Περισσότερα...

6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών

6 στις 10 επιχειρήσεις αρνούνται μειώσεις μισθών με τις...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση