ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 1 δις πρόστιμο θα πληρώσει η τράπεζα UBS στην Βρετανία!
1 δις πρόστιμο θα πληρώσει η τράπεζα UBS στην Βρετανία! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 09:28

1 ??? ???????? ?? ???????? ? ??????? UBS ???? ????????? ???????? ??????? UBS ?????????? ?? ???????? ???????? ????? ??????? 1 ???. ????????, ??????????? ?? ??????????? ??? ???????? ??? ?????????? ??? ??????????? ??? ????????????? ????????? Libor.

Η ανακοίνωση για το πρόστιμο μπορεί να γίνει ακόμη και τη Δευτέρα, δήλωσε το ίδιο πρόσωπο.

Η UBS θα είναι η δεύτερη μεγάλη τράπεζα, μετά τη βρετανική Barclays, που εμπλέκεται επίσημα στο παγκόσμιο σκάνδαλο χειραγώγησης του Libor. Το ύψος του προστίμου, όμως, είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό που επιβλήθηκε στη Barclays τον Ιούνιο, υποδηλώνοντας ότι το εύρος των ατασθαλιών της UBS μπορεί να είναι μεγαλύτερο.

Συνολικά, περισσότερες από δέκα τράπεζες ερευνώνται σε διεθνές επίπεδο για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του διατραπεζικού επιτοκίου. Το Libor χρησιμοποιείται ως βάση υπολογισμού των επιτοκίων για δάνεια αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Μία πολύ μικρή αλλαγή στο διατραπεζικό επιτόκιο μπορεί να ωφελήσει τους επενδυτές σε σύνθετα προϊόντα.

Το πολύ υψηλό πρόστιμο που συμφώνησε να πληρώσει η UBS αποτελεί έκπληξη, επειδή από το 2011 η τράπεζα έχει συνεργασθεί με τις εισαγγελικές αρχές στις έρευνές τους. Η ελβετική τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι έλαβε υπό όρους ασυλία από τη διεύθυνση ανταγωνισμού του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και άλλες διεθνείς αρχές για τον ανταγωνισμό, κάτι που σημαίνει ότι το πρόστιμο μπορεί να ήταν μεγαλύτερο χωρίς αυτή τη ρύθμιση.

Το πρόστιμο θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την ελβετική τράπεζα, η οποία πέρασε δύσκολα τους τελευταίους 18 μήνες μετά τη ζημιά ύψους 2,3 δισ. δολαρίων που υπέστη από μεγάλο επενδυτικό σκάνδαλο, την αλλαγή της διοίκησής της και τις περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας.

 

 

Δείτε ακόμα...

1,7 εκατ.πρόστιμα σε επιχειρήσεις τροφίμων

1,7 εκατ.πρόστιμα σε επιχειρήσεις τροφίμων! Στην επιβολή 205...

Περισσότερα...

3 αλλαγές στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου

3 αλλαγές στο νέο μισθολόγιο του Δημοσίου! Τρεις αλλαγές -...

Περισσότερα...

100 εκατ. ευρώ η αύξηση εσόδων από το πετρέλαιο

100 εκατ. ευρώ η αύξηση εσόδων από το πετρέλαιο! Αύξηση των...

Περισσότερα...

10.000 νέες θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία

10.000 νέες θέσεις εργασίας σε ξενοδοχεία! Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγεί το 40%...

Περισσότερα...

4 Πάμπλουτοι Έλληνες θα επενδύσουν στην Ελλάδα

4 ?????????? ??????? ?? ?????????? ???? ?????? ! ????? ????? ?? ?? 4 ???????????????? ?????????????? ??? ?? ??????????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση