ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 67 τρισ. δολ. φτάνει η «σκιώδης» τραπεζική αγορά
67 τρισ. δολ. φτάνει η «σκιώδης» τραπεζική αγορά Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την nmystakidis   
Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 09:52

67 τρισ. δολ. φτάνει η «σκιώδης» τραπεζική αγορά! Η «σκιώδης» τραπεζική αγορά --που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες των επενδυτικών κεφαλαίων στην αγορά χρήματος (money market funds), ορισμένων ασφαλιστικών εταιρειών και επενδυτικών οχημάτων-- ανέρχεται σε περίπου 67 τρισ. δολάρια, ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Συμβούλιο (Financial Stability Board, FSB), μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.
Το FSB ζητάει περισσότερη εποπτεία των συναλλαγών στην αγορά αυτή. Το μέγεθος του σκιώδους τραπεζικού συστήματος «μπορεί να δημιουργήσει συστημικούς κινδύνους» και «να μεγεθύνει τις αντιδράσεις στην αγορά όταν η ρευστότητά της είναι περιορισμένη», αναφέρει σε έκθεσή του το FSB, οποίο απαρτίζεται από εποπτικές αρχές και κεντρικές τράπεζες.

«Πρέπει να υπάρξει κατάλληλη εποπτεία και θεσμικό πλαίσιο για το σκιώδες τραπεζικό σύστημα, ώστε να μετριασθεί η συσσώρευση κινδύνων», αναφέρει σε άλλο σημείο της έκθεσης το FSB.

Οι εποπτικές αρχές φοβούνται ότι οι τράπεζες μπορεί να χρησιμοποιούν σκιώδεις τραπεζικές συναλλαγές για να παρακάμψουν τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν σε αυτές μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ σχεδιάζει να θέσει το επόμενο έτος στο στόχαστρο τα επενδυτικά κεφάλαια στην αγορά χρήματος, στο πρώτο κύμα κανόνων για τις σκιώδεις τράπεζες.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

3 δισ. αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

3 δισ. αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές! Συνολικά, οι...

Περισσότερα...

100 άτομα απασχολεί η Spyker που εξαγόρασε τη Saab!

100 ????? ???? ????????? ? Spyker Car ??? ????????? ??????? ??? ???????? Saab ??? ??? General Motors.  ...

Περισσότερα...

39 τρισ. δολάρια η περιουσία των 10 εκ. κροίσων!

39 τρισ. δολάρια περιουσία περίπου σε 10 εκατομμύρια ανθρώπους σε...

Περισσότερα...

16 μαρίνες προς ιδιωτικοποίηση!

16 μαρίνες προς ιδιωτικοποίηση! Θέτοντας στόχο την αξιοποίηση των...

Περισσότερα...

24.000 Έλληνες καταθέτες ''στο μάτι'' του ΣΔΟΕ!

24.000 ??????? ????????? ''??? ????'' ??? ????! ???????? ????? ?? ??????? ??? ????????? ?? ???????? ??? ?????????? ????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση