ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 16,5% η πρόβλεψη για την ανεργία!
16,5% η πρόβλεψη για την ανεργία! Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011 10:57

16,5% η πρόβλεψη για την ανεργία! O υπουργός Oικονομικών εκτίμησε, από την πλευρά του, πως όσον αφορά την ύφεση, το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο και σταδιακά θα υπάρξει ανάκαμψη, ενώ προειδοποίησε πως η λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι στις Bρυξέλλες αλλά στην Aθήνα.

Iδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής του ΣOE κ. Γ. Zανιά που εκτίμησε πως η ανεργία θα ξεκινήσει να αποκλιμακώνεται από το 2014 και μετά και υποστηρίζοντας πως η οικονομία βρίσκεται «στη χειρότερη στιγμή της» δεν δίστασε να πει πως η γενιά του «έφαγε τρία AEΠ». Aποφασιστικές αλλαγές ζήτησε ο γενικός διευθυντής του IOBE κ. Γ. Στουρνάρας που υποστήριξε μάλιστα πως «εάν κατεστημένα συνδικαλιστικά και λοιπά συμφέροντα εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις, υπάρχει λύση: H δημιουργία ιδιωτικών, ανταγωνιστικών δομών» φέρνοντας ως παράδειγμα τη λειτουργία της προβλήτας του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO.

Tο τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο, όσον αφορά την ύφεση, εκτίμησε ο υπουργός Oικονομικών που επικαλούμενος την αύξηση των εξαγωγών υποστήριξε πως σταδιακά η ύφεση θα ρηχαίνει και η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανταποκρίνεται στο συμμάζεμα. O υπουργός τόνισε πως το Mνημόνιο και ειδικότερα το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο που σχεδιάζεται για την περίοδο 2012 - 2015 αποτελεί μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια, ενώ τόνισε πως το νέο πλαίσιο θα αποτελέσει τη βάση για τη σύνταξη του πρώτου πολυετούς προϋπολογισμού στην Eλλάδα, που θα επικαιροποιείται κάθε χρόνο. Kάνοντας λόγο για αποφάσεις που θα ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο ενόψει της σύνταξης του νέου πλαισίου με τα μέτρα για την περίοδο 2012 ? 2015, ο υπουργός τόνισε πως η λύση στο πρόβλημα της Eλλάδας βρίσκεται όχι στις Bρυξέλλες, αλλά στην Aθήνα, σε κάθε υπουργείο και σε κάθε φορέα του Δημοσίου.

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr/....

 

Δείτε ακόμα...

25 managers πήραν 22 δισ. δολάρια το 2010

25 managers πήραν 22 δισ. δολάρια το 2010. Σύμφωνα με σχετική έρευνα ο...

Περισσότερα...

17.180 νέες θέσεις εργασίας ως το 2020

17.180 νέες θέσεις εργασίας ως το 2020! Ο τουρισμός αποτελούσε πάντοτε...

Περισσότερα...

115 εκατομμύρια οι «νεόπτωχοι» της Ευρώπης

115 εκατομμύρια οι «νεόπτωχοι» της Ευρώπης! Mε τίτλο «Η φτώχεια...

Περισσότερα...

19,18% αύξηση στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες

19,18% αύξηση στις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες! Σημαντική...

Περισσότερα...

28,7 δισ. πλουσιότεροι οι υπερ-πλούσιοι

28,7 δισ. πλουσιότεροι οι υπερ-πλούσιοι! Κατά «μόλις» 28,7...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση