ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση
Home Οικονομία - Business Επιχειρήσεις 8 όροι στις συναλλαγές πολιτών με τράπεζες καταργούνται
8 όροι στις συναλλαγές πολιτών με τράπεζες καταργούνται Εκτύπωση E-mail
Προτάθηκε από τον/την Mixalis   
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 09:58

8 όροι που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με πολίτες καταργούνται. «Εκτός νόμου» τίθενται οκτώ όροι που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν κριθεί αμετάκλητα ως καταχρηστικοί από τη Δικαιοσύνη, με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου.

Στο εξής, λοιπόν, απαγορεύεται:

1) Η καταβολή προμήθειας ή λειτουργικών εξόδων σε περίπτωση ανάληψης μετρητών από κατάστημα ή ATM του ίδιου πιστωτικού ιδρύματος.

2) Η επιβολή προμήθειας ή εξόδων για την κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου, που είναι πελάτης του πιστωτικού ιδρύματος.

3) Η επιβολή προμήθειας ή εξόδων σε κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου, αναφορικά με την ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή επιταγής στα ταμεία των τραπεζών, όταν οι κινήσεις υπερβαίνουν το καθορισμένο από την τράπεζα όριο.

4) Η επιβολή εξόδων αδράνειας σε καταθετικούς λογαριασμούς που aπαραμένουν ακίνητοι για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που καθορίζει η τράπεζα.

5) Η επιβάρυνση με έξοδα τήρησης και παρακολούθησης των κινήσεων, των λογαριασμών με μέσο μηνιαίο υπόλοιπο μικρότερο από εκείνο που ορίζει η τράπεζα.

6) Απαγορεύεται η χρήση του όρου που προβλέπει ότι σε περίπτωση στεγαστικού δανείου, αυτό κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό του οφειλέτη και ενώ η αποδέσμευση γίνεται σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, ο δανειολήπτης επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου από την ημέρα που κατατίθεται το ποσό στον δεσμευμένο λογαριασμό.

7) Ο όρος που υποχρεώνει τον καταθέτη να ειδοποιεί αμέσως την τράπεζα σε περίπτωση απώλειας του βιβλιαρίου καταθέσεων, και ορίζει ότι η τράπεζα δεν ευθύνεται σε περίπτωση που πραγματοποιήσει πληρωμή σε άλλο πρόσωπο, πριν λάβει την ειδοποίηση.

8) Ο όρος που περιορίζει την ευθύνη των τραπεζών μόνο για δόλο ή για βαριά αμέλεια υπαλλήλου της σε περίπτωση μη γνήσιας υπογραφής σε δελτία ή εντολές πληρωμής, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο την ευθύνη της για ελαφρά αμέλεια.

 

Πηγή: http://www.imerisia.gr/...

 

Δείτε ακόμα...

85% έλεγχο από το ΕΤΑΑ στη νέα Τράπεζα των Ταμείων

85% έλεγχο από το ΕΤΑΑ στη νέα Τράπεζα των Ταμείων! Αυτό...

Περισσότερα...

5 λόγοι που θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη σε διάλυση

5 λόγοι που θα οδηγήσουν την Ευρωζώνη σε διάλυση!Με το βραβείο...

Περισσότερα...

5 δισ. δολ. το κόστος της ηφαιστειακής τέφρας!

5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα,...

Περισσότερα...

500.000 άνθρωποι θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας

500.000 άνθρωποι θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας! Πάνω από 500.000...

Περισσότερα...

20% oριζόντια αύξηση των τελών κυκλοφορίας το 2012!

20% o???????? ?????? ??? ????? ??????????? ?? 2012! N??? ???????????? ??? ???? ?????????? ?.?. ??????????? ??? ?? ????...

Περισσότερα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαφήμιση